Acasă Sport National Debut de vis pentru Maxim la noua sa echipă

Debut de vis pentru Maxim la noua sa echipă

Noul elev a lui Mariu Șumudică la făcut mândru încă de la prima partidă pentru noua sa echipă, Alexandru Maxim (29 de ani) a avut nevoie de doar patru minute pentru a înscrie primul gol pentru Gaziantep, într-o partidă disputată chiar împotriva liderului la zi din Turcia, Sivasspor.

A fost o lovitură liberă a celor de la Gaziantep, de undeva din afara careului, lateral dreapta. Mingea centrată în ”16 metri” a fost respinsă puternic cu capul. Maxim, pe fază, a preluat, la marginea careului, după care a șutat în cross, la colțul lung, în dreapta portarului.

 

Maxim a luat o fază pe cont propriu în minutul 39, când scorul redevenise egal, după reușita lui Arslan (31), și a provocat autogolul oaspeților. Un jucător de la Sivasspor a încercat să pună piciorul la o pasă decisivă de-a românului, dar și-a trimis în propria-i plasă. Mingea l-a lovit și pe Demir, colegul lui Alex înainte de a fi gol.

 

La 2-1 pentru trupa lui Șumudică, Maxim a reușit dubla, cu doar un minut înainte de pauză, astfel că Gaziantep a intrat la vestiare contra lui Sivasspor cu 3-1. A fost un gol absolut senzațional. A primit o minge la 18 metri, a evitat un adversar cu un dribling de manual, după care a șutat cu dreptul aproape de vinclu.

 

Alexandru Maxim a dat recital la prima sa apariție în tricoul lui Gaziantep. Internaționalul român a scăpat singur cu portarul în minutul 78, a fost faultat, dar centralul a lăsat faza să continue în loc să dea penalty. Diarra, atent, a profitat și a marcat golul de 4-1.

 

 

 

”Îi știam pe cei doi jucători veniți acum. Au trecut repede peste adaptare. Asta s-a văzut în meciul nostru. Ne așteaptă o seară frumoasă. Îl știam pe Maxim dinainte.Suntem o familie aici și asta s-a văzut azi. Nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Eu am făcut toate transferurile. Sunt un câștigător”, a spus Marius Șumudică după victoria cu liderul din Turcia.

 

 

„Maxim are un salariu foarte mare în Germania și a renunțat la o mare parte din el. Nu există niciun salariu în România echivalent cu suma la care Maxim a renunțat pentru 4 luni, că să vină să joace aici.A renunțat la 300-400.000 de euro numai pentru a veni aici. Cred că Maxim va face parte din echipa națională, pentru că și-a dorit asta și a renunțat la partea financiară pentru asta”, a explicat Șumudică.

 

 

Digisport.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente