miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareDependenți de tehnologie? Cât de des ne verificăm telefonul mobil în fiecare...

Dependenți de tehnologie? Cât de des ne verificăm telefonul mobil în fiecare zi

Telefonul mobil reprezintă un obiect foarte important în viața fiecărei persoane. Potrivit unui studiu, telefoanele mobile au devenit un accesoriu care creează dependență pentru utilizatori.

Persoanele care folosesc telefoane mobile, indiferent că acestea sunt smartphone-uri sau alte tipuri, își verifică gadget-urile la un interval de șase minute și jumătate, conform studiului citat de publicația britanică Daily Mail.

Cu excepția apelurilor date de pe telefoane, aceste dispozitive sunt verificate zilnic de 150 de ori de un utilizator, printre sarcinile îndeplinite pe telefon fiind regăsite activități precum: schimbul de SMS-uri, e-mail-uri și ascultatul muzicii.

Chiar și persoanele care nu dispun de un telefon inteligent își verifică aparatele destul de des, notează sursa citată. Tomi Ahonen, analist pe sectorul telefoniei mobile, a notat pe blogul său că persoanele care dețin telefoane primesc și dau zilnic circa 22 de apeluri, 23 de SMS-uri și verifică ceasul de aproximativ 18 ori.

 Conform analistului, setarea unei alarme pe telefon, jocurile, schimbatul melodiilor sau utilizarea camerei foto sunt activități care intră de asemenea în categoria verificărilor pe care fiecare utilizator le face zilnic.

Analiza efectuată de Toni Ahonen vine după ce un alt raport a concluzionat faptul că verificatul prea des al telefonului mobil poate distruge relațiile dintre oameni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente