duminică, septembrie 24, 2023
AcasăPoliticaNationalDeputatul Adrian Cozma: Cavalerii medievali nu se califică să treacă prin centrul...

Deputatul Adrian Cozma: Cavalerii medievali nu se califică să treacă prin centrul orașului, în timp ce husarii și toți ceilalți pot să-și exprime tradițiile și să se promoveze identitar

Weekend-ul următor, la Ardud, urmează să aibă loc unul dintre cele mai frumoase festivaluri medievale din Transilvania, nu din județ, ajuns în acest an la cea de-a X-a ediție. Din păcate această ediție este umbrită de o decizie de neînțeles a primarului municipiului Satu Mare care în acest an a refuzat să elibereze aprobarea pentru tradiționala paradă din Centrul Sătmarului care anunță evenimentul. Festivalul Medieval este sprijinit și de Consiliul Județean Satu Mare, ceea ce înseamnă că el se adresează tuturor locuitorilor județului Satu Mare.

Potrivit primarului orașului Ardud, Ovidiu Duma, au fost depuse din timp cereri la toate instituțiile competente pentru desfășurarea în condiții bune a paradei cavalerilor și domnițelor în zona centrală a municipiului Satu Mare. IPJ Satu Mare a răspuns afirmativ însă conducerea Primăriei Satu Mare, nu, justificându-și decizia prin dorința de a nu se crea ”un precedent”, fără alte explicații suplimentare.

Motivarea este una cel puțin bizară fiindca această paradă nu este la prima organizare, un alt exemplu, în urmă cu două săptămâni, în Centru, a avut loc parada portului popular Trachtenfest sau anul, de 15 Martie, are loc defilarea husarilor.

Decizia a stârnit reacții în mediul online și chiar și printre politicieni.

Deputatul PNL, Adrian Cozma, a cerut Primăriei să revină asupra deciziei și să permită organizatorilor să se exprime și să se promoveze identitar.

”CAVALERII BA, HUSARII DA! Asa vede primarul Gabor desfășurarea evenimentelor culturale în municipiul Satu Mare. Cavalerii medievali nu se califică să treacă prin centrul orașului, în timp ce husarii și toți ceilalți participanți la evenimentele organizate de primarul orașului pot să-și exprime tradițiile și să se promoveze identitar.

E inadmisibil ca în orașul nostru să nu putem să ne promovăm propria cultură!

Cer de urgență Primăriei Satu Mare să reconsidere cererile organizatorilor de evenimente culturale care nu vor decât să promoveze orașul nostru și tradițiile locale străvechi”, este mesajul transmis de Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente