marți, mai 28, 2024
AcasăPoliticaNationalDeputatul Adrian Cozma cere demiteri și cercetări penale după scandalul Euroins

Deputatul Adrian Cozma cere demiteri și cercetări penale după scandalul Euroins

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a luat poziție față de scandalul Euroins.

Acesta susține că potrivit noilor informații și documente apărute în spațiul public, potrivit cărora societatea Euroins ar fi transferat în Bulgaria 1,58 de miliarde de lei din banii asiguraților români, reprezintă motive suficient de solide pentru demiterea și cercetarea actualei conduceri a ASF, precum și a altor instituții care supraveghează transferurile financiare transfrontaliere.

Redăm integral punctul de vedere transmis de Adrian Cozma

„Îi felicit pe jurnaliștii români care, spre deosebire de unii parlamentari din comisiile de specialitate, nu s-au lăsat păcăliți de argumentele subțiri livrate de conducerea ASF, cum că Euroins a ajuns în insolvență pentru că vindea polițe prea ieftine, raportat la pagubele plătite către atelierele de reparații.

Noile informații apărute în spațiul public, de o gravitate deosebită, ne spun că Euroins a tranferat ilegal, în luna februarie, 1,58 de miliarde de lei din banii asiguraților români în Bulgaria. Nu am aflat încă dacă aceste informații au fost urmate, imediat, de autosesizări ale unor structuri ale Parchetului General.

Să transferi un asemenea volum de bani înseamnă fie complicitate cu unele instituții ale statului român, în special cu ASF, fie gravă neglijență în serviciu. În ambele cazuri, conducerile acelor instituții trebuie demise de îndată și declanșate anchete penale, cât mai repede, in personam, pentru că știm cu nume și prenume cine sunt vinovații pentru această situație.

Nimeni nu poate să creadă că poți tranfera din România 1,58 de miliarde de lei într-o singură zi și nimeni să nu bage de seamă, în condițiile în care un român care muncește în străinătate și trimite bani familiei din țară este verificat din cap până în picioare de către autorități!

În acest condiții, susțin necesitatea demiterii imediate a întregii conduceri a ASF, precum și a unor instituții și autorități care supraveghează transferurile financiare din și către România. De asemenea, solicit declasificarea informărilor făcute de serviciile de informații ale statului român și fac apel la instituțiile anticorupție să se autosesizeze și să cerceteze amănunțit modul în care milioane de români au fost păgubiți. Este inacceptabil că toți românii trebuie să plătească din buzunar jaful orchestrat de la City Insurance și de la Euroins”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente