miercuri, februarie 28, 2024
AcasăSanatateDeputatul Adrian Cozma face demersuri pentru ca personalul medical și auxiliar din...

Deputatul Adrian Cozma face demersuri pentru ca personalul medical și auxiliar din cadrul Spitalului Județean să beneficieze de sporurile salariale cuvenite

Deputatul PNL, Adrian Cozma sare în sprijinul personalului medical și auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și solicită explicații privind motivele care au dus la diminuarea sporurilor salariale începând cu luna octombrie a anului în curs. În acest sens, deputatul a făcut o solicitare către ministrul Muncii, Marius Budăi și una către președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Deputatul dorește să știe de ce la Satu Mare nu se aplică prevederile OUG nr.115/2022 care prevede următoarele: ”cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție și indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu ¼ din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021.”

Eu nu aș vrea ca managementul defectuos și chiar falimentar, în utlima perioadă, de la Spitalul Județean Satu Mare și rezultatul acestui management, să îl deconteze personalul medical și personalul auxiliar. Da, este adevărat, traversăm o perioadă complicată, probabil vor să facă economie de venituri la Spitalul Județean respectiv la Consiliul Județean, însă trebuie să mergem în profunzimea lucurilor și trebuie făcută o analiză mai corectă înainte de a pune totul pe seama acestei majorări de sporuri. Fac un apel către conducerea Consiliului Județean Satu Mare să respecte legea. Personalul medical și auxiliar de la Spitalul Județean Satu Mare trebuie să beneficieze, conform legii, de aceste sporuri pe care Consiliul Județean refuză să le acorde”, a declarant deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

Redăm interpelarea deputatului sătmărean înaintată ministrului Muncii:

„Stimate domnule ministru,

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr.32 Satu Mare primesc săptămânal la biroul meu parlamentar memorii și petiții ale cetățenilor care se confruntă diferite probleme în relația lor cu autoritățile publice. În acest sens, s-au adresat biroului meu parlamentar mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență Satu Mare care reclamă o decizie a managementului instituției prin care cuantumul sporurilor salariale a fost diminuat, începând cu drepturile aferente lunii octombrie 2022. De asemenea, personalul medical și auxiliar reclamă și neaplicare prevederilor  OUG nr.115/2022 care stipulează următoarele: ”cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție și indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu ¼ din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021.”

Față de situația expusă, vă solicit, domnule ministru, următoarele clarificări:

–       Care sunt motivele pentru care conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a decis diminuare sporurilor salariale de la data de 1 octombrie 2022 și ce măsuri aveți în vedere în acest sens?

–       Cum exlicați neaplicarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 115 din 26 august 2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în privința majorării salariilor de bază cu ¼?”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente