Acasă Politica Deputatul Radu Cristescu dezvăluie măsurile pe care PSD dorește să le implementeze...

Deputatul Radu Cristescu dezvăluie măsurile pe care PSD dorește să le implementeze urgent în posibila coaliție de guvernare

Deputatul PSD, Radu Cristescu, a dezvăluit pe pagina sa de Facebook care sunt măsurile pe care PSD dorește să le implementeze urgent, încă din prima lună de guvernare, asta în condiția în care social democrații vor și guverna.

”Prima urgență a PSD, în negocierile pentru potențiala guvernare, dincolo de stabilizarea situației critice din sănătate, este susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor. PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022. PSD vrea să se ajungă rapid cu nivelul alocațiilor la nivelul prevăzut de legea adoptată în Parlament, confirmată de CCR, dar modificată repetat și amânată prin OUG de guvernările de dreapta.

PSD susține majorarea pensiilor cu 11% încă din prima lună de guvernare. PSD susține creșterea salariului minim de la 2300 la 2550 de lei, de la 1 Ianuarie 2022. Sunt măsuri esențiale pentru menținerea puterii de cumpărare a populației și implicit a consumului – element esențial pentru minima și buna funcționare a economiei”, a scris pe Facebook deputatul PSD Radu Cristescu.

Social democrații mai doresc să adopte și câteva măsuri care să ducă la creșterea puterii de cumpărare a românilor.

”Din perspectiva PSD, Legea Pensiilor și Legea Salarizării, așa cum sunt acum în vigoare, sunt elemente esențiale pentru eliminarea inechităților sociale. Încep să se resimtă din ce în ce mai acut efectele deciziilor nesăbuite ale guvernelor de dreapta în privința liberalizării pieței energiei.

În agricultură și industria alimentară situația devine critică.

La îngrășăminte, prețul azotatului de amoniu a crescut cu 500%, de la 900 lei la 3.920 lei/tonă. Brutăriile care folosesc gaze, au costuri și cu 500% mai mare, de la 6.000 lei/lună au ajuns la 30.000 lei/luna.

Prețul ambalajelor a crescut cu 300%. Prețul grâului a crescut cu 50%. Prețul furajelor a crescut cu 40%. Tocmai de aceea sunt absolut necesare măsuri precum cele propuse de PSD pentru atenuarea scăderii puterii de cumpărare”, a mai precizat deputatul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Cetăţeni armeni, cu vize false de Polonia, opriți la PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Halmeu au depistat doi cetăţeni armeni care au...

Comentarii recente