Acasă Locale Stiri Satu Mare Desant cultural sătmărean la Bacău

Desant cultural sătmărean la Bacău

La sfârșitul săptămânii trecute la Bacău a avut loc unul dintre evenimentele cele mai memorabile din întreaga istorie a orașului, și anume, dezvelirea ansamblului monumental ”România Biruitoare” realizat de sculptorul sătmărean, Radu Ciobanu, cel mai grandios monument realizat vreodată la Bacău.
Trebuie să menționăm că lucrarea a fost realizat la inițiativa Asociației ”UnlimitedConnections” din Bacău, președinte, Oana Elena Radu, iar fondurile necesare realizării monumentului, 500.000 de euro, au fost oferite de firma băcăuană, ”Dedeman”.
Monumentul îi reprezintă pe regele României, Ferdinand Întregitorul și Regina Mariei, iar în centru pe un soclu, se află statuia României Biruitoare.
La invitația Consiliului Județean Bacău și a Asociației ”UnlimitedConnections”, scriitorul Felician Pop a asigurat moderarea acestui eveniment, împreună cu jurnalista Nicoleta Timaru de la ziarul local ”Deșteptarea”. Alături de acesta au mai participat folkiștii sătmăreni, George Negrea și Adrian Lupescu, cei care au entuziasmat cu melodiile lor înflăcărate, numerosul public aflat la acest măreț eveniment.
Au transmis mesaje, Principesa Margareta, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, Ioan Bolovan, prorectorul UBB Cluj Napoca, iar despre eveniment au vorbit istoricii Ion Solcanu de la Iași și Anton Coșa de la Bacău, precum și criticul de artă spaniol, Alfonso de la Tore, din partea Academiei Regale de Arte Frumoase din Madrid, care a evidențiat virtuțile estetice ale impozantului monument, exprimându-și admirația față de lucrarea lui Radu Ciobanu.
Manifestarea a fost încheiată de un concert susținut de Filarmonica Mihail Jora din Bacău, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan.
Delegația sătmăreană a primit unanime aprecieri pentru contribuția pe care și-a adus-o la realizarea acestui important eveniment, acest lucru constituind o recunoaștere a valorilor culturale sătmărene.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Premierul Ludovic Orban declară ferm că nu va fii lockdown după alegeri

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că ''nu va fi niciun lockdown'' după alegerile parlamentare, motivând că România nu îşi poate...

Veste bună pentru sătmăreni.Municipiul a ieșit din carantină

Municipiul Satu Mare iese din carantina zonală instituită în data de 19 noiembrie 2020, odată cu expirarea celor 14 zile și scăderea...

Comentarii recente