Acasă Locale Stiri Satu Mare Bere germană la Oktoberfest Satu Mare

Bere germană la Oktoberfest Satu Mare

Sâmbătă, 28 septembrie s-a dat startul celei de a 9-a ediție a Sathmarer Oktoberfest. Evenimentul ce are loc în acest sfârșit de săptămână la Casa Șvabilor din municipiul Satu Mare. Cel care a dat startul oficial al weekendului berii germane a fost chiar primarul Kereskenyi Gabor.
Edilul-șef al municipiului Satu Mare a deschis butoiul cu bere prin lovituri de ciocan și a dat astfel tonul petrecerii. Berile germane Schwabenbräu și Baisinger au început să curgă, iar preparatele bavareze au fost și ele puse la încins.
În ceea ce privește partea gastronomică, cârnații albi și Leberkäse, cașul de carne specific sudului Germaniei, merg numai bine cu berea bavareză, iar sătmărenii sunt așteptați în număr cât mai mare la eveniment pentru a lua parte la un adevărat festin nemțesc.
În cele două zile de sărbătoare, partea artistică va fi întreținută de fanfare, trupe de dans, precum și de alte formații.

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente