Acasă Locale Stiri Satu Mare Descindere cu mascați într-o comună din județ

Descindere cu mascați într-o comună din județ

La data de 15 aprilie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, ai luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și ai polițiștilor criminaliști au desfășurat o acțiune de amploare, în sistem integrat, cu efective mărite, pe raza localităților Socond și Stâna.

Acțiunea forțelor de ordine a avut ca scop impunerea măsurilor legale în vigoare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, verificarea respectării măsurilor de izolare la domiciliu, a restricțiilor de circulație impuse prin O.M.3 și 4/2020, și combaterea faptelor de natură penală, în special asupra categoriilor de persoane cu risc ridicat de victimizare precum și depistarea și sancționarea faptelor de natură contravențională.

În urma acțiunii polițiștii au legitimat peste 150 de persoane, au verificat 57 de autovehicule și au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 91.400 de lei, din care 29 s-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020, în valoare de 73 000 de lei.

Acțiunea forțelor de ordine nu s-a limitat doar la impunerea normelor legale în timpul stării de urgență privind restricționarea deplasării persoanelor.

Astfel, polițiștii au aplicat și 12 sancțiuni pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, 12 sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, o sancțiune pentru activități ilicite de producție, comerț sau prestări de servicii, două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale în vigoare din domeniul silvic și alte 3 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

De asemenea, în urma acțiunii, polițiștii au constatat și săvârșirea unei infracțiuni silvice pe raza localității Stâna, fiind luată în cauză măsura confiscării a 11 mc de material lemnos.

Forțele de ordine vor continua să acționeze în sistem integrat și în perioada următoare în vederea impuneri măsurilor legale dispuse pe perioada stării de urgență pentru siguranța tuturor locuitorului județului Satu Mare.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur vă rugăm să respectați cu strictețe normele legale instituite în perioada stării de urgență și să limitați deplasările.

Suntem încrezători că împreună, prin acțiunile efectuate de forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și prin conduita responsabilă manifestată de locuitorii județului Satu Mare vom putea depăși aceste momente dificile.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente