Acasă Locale Descoperirea făcută la Cernobîl de oamenii de știință, la 27 de ani...

Descoperirea făcută la Cernobîl de oamenii de știință, la 27 de ani de la accidentul nuclear

Oamenii de știință americani au descoperit că expunerea la radiații a copacilor din zona centralei de la Cernobîl are efecte asupra acestora și după 27 de ani de la accident, informează BBC.

Aceștia susțin că cele mai grave efecte au fost înregistrate în primii câțiva ani de după accident și că în prezent copacii au rămas vulnerabili la fenomene precum seceta. Cei mai afectați sunt, conform rezultatelor studiului realizat de cercetători, copacii mai tineri.

„Rezultatele sunt similare cu cele ale unor studii anterioare bazate pe mai puține mostre”, explică Tim Mousseau, membru al echipei care a cercetat efectele dezastrului de la Cernobîl, adăugând totodată că acesta a dus și la apariția unor mutații genetice la nivelul copacilor.

„Mulți dintre copaci prezintă forme crescute anormal are reflectă efectele mutațiilor și a morții celulelor în urma expunerii la radiații”, susține Mousseau.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente