Acasă Locale Descoperirea făcută la Cernobîl de oamenii de știință, la 27 de ani...

Descoperirea făcută la Cernobîl de oamenii de știință, la 27 de ani de la accidentul nuclear

Oamenii de știință americani au descoperit că expunerea la radiații a copacilor din zona centralei de la Cernobîl are efecte asupra acestora și după 27 de ani de la accident, informează BBC.

Aceștia susțin că cele mai grave efecte au fost înregistrate în primii câțiva ani de după accident și că în prezent copacii au rămas vulnerabili la fenomene precum seceta. Cei mai afectați sunt, conform rezultatelor studiului realizat de cercetători, copacii mai tineri.

„Rezultatele sunt similare cu cele ale unor studii anterioare bazate pe mai puține mostre”, explică Tim Mousseau, membru al echipei care a cercetat efectele dezastrului de la Cernobîl, adăugând totodată că acesta a dus și la apariția unor mutații genetice la nivelul copacilor.

„Mulți dintre copaci prezintă forme crescute anormal are reflectă efectele mutațiilor și a morții celulelor în urma expunerii la radiații”, susține Mousseau.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente