Acasă Locale Deținuții din Penitenciarul Satu Mare vor ajuta la mutarea Bibliotecii în noul...

Deținuții din Penitenciarul Satu Mare vor ajuta la mutarea Bibliotecii în noul sediu

Consiliul Județean Satu Mare anunță că până la sfârșitul anului, Biblioteca Județeană Satu Mare se va muta în noua locație. În cadrul unei întâlniri dintre vicepreședintele CJ Satu Mare, Cristian Valer Beșeni și directorul Bibliotecii, Lacrima Istrăuan, s-a stabilit ordinea în care se va realiza mutarea.

Astfel, în perioada următoare va avea loc mutarea sălii multimedia a Atelierului Memorial „Nae Antonescu”, a Secției de împrumut pentru copii și a personalului TESA. Apoi, până la finele anului se va realiza mutarea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr” și a secției Împrumut pentru adulți.

Pentru a muta toate bunurile din sediul vechi, în cel nou, au fost contractați dețiuni de la Penitenciarul Satu Mare. S-a ales această opțiune datorită costurilor mai mici pe care le implică.

”Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni, a avut o întâlnire de lucru cu directorul executiv al Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan, pentru a stabili etapele relocării în noul sediu al Bibliotecii Județene.

Au fost stabilite etapele și termenele de mutare a secțiilor în următoarea perioadă, astfel: până la finele lunii septembrie, mutarea sălii multimedia a Atelierului Memorial „Nae Antonescu”, a Secției de împrumut pentru copii și a personalului TESA, iar până la finalul anului, mutarea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr” și a secției Împrumut pentru adulți, astfel, până la finele anului se va finaliza întregul proces de mutare.

De asemenea, este important să facem tot acest proces de relocare cu cele mai mici costuri, de aceea s-a considerat necesar ca o mare parte din munca efectivă să fie realizată cu forță de muncă cât mai ieftină. În acest sens s-a apelat la Penitenciarul Satu Mare care are resursa umană aptă de muncă suficientă, astfel că relocarea se va realiza cu sprijinul persoanelor private de libertate, în baza unui contract încheiat cu Penitenciarul.

Este nevoie de mobilizare generală deoarece la finalul acestui an expiră contractul de închiriere pentru actualul sediu, motiv pentru care este necesar să facem pași importanți” transmite Consiliul Județean Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente