Acasă Locale Primăria municipiului Satu Mare scoate la concurs postul de arhitect șef

Primăria municipiului Satu Mare scoate la concurs postul de arhitect șef

La sfârșitul lunii iunie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, speră guvernanții, să fie rezolvată problema lipsei arhitecților șefi la nivelul întregii țări.

La momentul adoptării OUG, dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale din România, doar 185 aveau un arhitect șef. Unul dintre motive era reprezentat de reglementarea strictă privind accesul în funcție al acestora, declara la ora aceea, ministrul de resort Cseke Attila.

La ora actuală, funcția de arhitect șef și responsabil de urbanism la nivelul județului Satu Mare, este ocupată în 43 din cele 66 de UAT-uri. Potrivit anunțului de angajare publicat de Primăria Municipiului Satu Mare http://www.anfp.gov.ro/Concurs/145899, postul de arhitect șef al municipiului Satu Mare, a fost scos azi la concurs.

În prezent, delegat în funcție este un tânăr de aproximativ 30 de ani, absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj Napoca. Burgye Ștefan a făcut studiile liceale la Liceul de Arte în Baia Mare, dar este sătmărean.

Totodată este membru în Ordinul Arhitecților din România și este înscris in Registrul Urbanistilor din România.

”Am absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism. Cea mai mare provocare în acest moment este să lucrez pe dezvoltarea urbanistică a acestui oraș. Sunt fascinat de clădirile istorice și mă bucur că multe dintre aceste clădiri au început să fie reabilitate” a declarat Burgye Ștefan.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente