sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusDezbatere publică fără prezența membrilor de la conducerea PSD și UDMR Satu...

Dezbatere publică fără prezența membrilor de la conducerea PSD și UDMR Satu Mare

Ceea ce ar fi trebuit să fie o dezbatere profesională pe teme economice între candidații diferitelor partide la funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare a devenit o nouă dovadă a blatului electoral dintre PSD și UDMR cu scopul de a menține UDMR la putere, dar și o ocazie pentru liderul PSD de a-și exprima părerea despre membrii și simpatizanții sătmăreni ai AUR.

Marți ar fi trebuit să aibă loc o întâlnire a candidaților cu reprezentanții mediului de afaceri din Satu Mare, eveniment moderat chiar de președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan Lucian. În cadrul acestuia, candidații ar fi trebuit să-și expună principalele priorități din programele economice cu care se presupune că se prezintă în fața electoratului la alegerile locale din 9 Iunie.

În zilele anterioare își confirmaseră prezența la eveniment liderii județeni ai principalelor partide care se confruntă acum în campania electorală și toată lumea se aștepta să vadă, în sfârșit, o adevărată confruntare civilizată a ideilor și programelor pe care le-au pregătit candidații pentru județul Satu Mare.

La masa dezbaterilor au și luat loc liderii principalelor asociații care reprezintă mediul de afaceri din Satu Mare, dar la ora începerii, în sală s-a prezentat doar candidatul PNL, Adrian Cozma, precum și reprezentanții AUR, formațiune politică ce nu are candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, dar ai cărei membri erau interesați de dezbatere.

Ceilalți doi candidați, Mircea Govor de la PSD și Pataki Csaba de la UDMR, s-au răzgândit în ultima clipă și nu s-au mai prezentat la dezbatere, chiar dacă cel din urmă are biroul la câțiva metri de sala unde era organizat evenimentul, în Palatul Administrativ.

”Lașilor!” – le-a transmis Adrian Cozma contracandidaților săi, imediat după ce a ieșit din sala unde dezbaterea nu a mai avut loc, dar le-a lansat o invitație să participe oricând la o dezbatere publică chiar pe platoul din Centrul Nou, de față cu toți sătmărenii interesați.

Ulterior, ambii au trimis comunicate de presă copiate parcă unul de la celălalt, în care președintele PSD Satu Mare îi cataloga ”extremiști” pe reprezentanții AUR și își justifica absența prin refuzul de a participa la dialog într-un ”mediu toxic”.

Puțin mai târziu, în cadrul unei emisiuni electorale la o televiziune locală, candidatul AUR pentru Primăria Satu Mare, Ciprian Tișea, a dezvăluit detalii despre cum, pe vremea când era membru PSD, a participat la o ședință de partid în care liderul județean Mircea Govor le cerea membrilor să nici nu aibă planuri pentru Primărie, fiindcă tot actualul edil-șef UDMR-ist trebuie să rămână primar.

Ciprian Tișea este cel care a devenit celebru anul trecut în toată presa națională, fiind atunci singurul bugetar din țară care și-a dat demisia dintr-un post de consilier al unuia dintre vicepreședinții PSD-iști ai Consiliului Județean Satu Mare, pe motiv că lua un salariu lunar de 6.500 lei pentru… a nu face nimic.

Tot atunci și-a dat dat demisia și din PSD, iar acum candidează din partea AUR pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare și i-a lansat o provocare inedită lui Mircea Govor: să treacă amândoi printr-un test poligraf, singura metodă prin care se poate dovedi cine minte și cine nu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente