29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăEconomico-socialSocialDGASPC Satu Mare oferă noi detalii despre cazul fetiței abuzate de educator

DGASPC Satu Mare oferă noi detalii despre cazul fetiței abuzate de educator

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, a trimis un comunicat de presă în care face unele precizări referitoare la cazul fetiței din centrul de plasament din Halmeu, abuzată de un educator.

Potrivit afirmațiilor, Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare a fost sesizat chiar de către directorul general Mariana Dragoș, după ce a intrat în posesia informațiilor de la Halmeu.

“DGASPC Satu Mare ca instituție de specialitate a fost cea care a sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Serviciului Investigații Criminale această faptă a unui fost educator. Astfel, pe parcursul consilierii psihologice realizată în acest dosar față de alt suspect, imediat ce a intrat în posesia unor probe ce indicau un abuz a solicitat imperios extinderea cercetării și asupra fostului educator. Prin Ordonanta din 28.11.2019 s-a dispus extinerea urmăririi penale și asupra fostului educator.

DGASPC Satu Mare a colaborat si conlucrat cu IPJ Satu Mare pentru solutionarea dosarului, toate rapoartele inaintate politiei in dosar indicand clar existența unui abuz. Durata cercetării și încadrarea faptei cad în sarcina instituțiilor competente – Poliție, Parchet.

Asiguram opinia publică ca DGASPC Satu Mare are toleranță 0 față de abuzuri asupra copilului indiferent de formă și mediul în care se produc inclusiv în instituțiile din subordine depunând în continuare toate diligențele necesare soluționării cauzei penale, urmând ca la finalizarea dosarului penal să ia măsurile administrative cu respectarea prevederilor legale în vigoare”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente