Acasă Locale Nationale Diminuări la rectificarea bugetară

Diminuări la rectificarea bugetară

bani

Transporturile pierd peste un miliard de lei la rectifcarea bugetară, sumă alocată inițial proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă, iar bugetul Sănătății pierde 600 de milioane lei, bani redirecționați către fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, bugetul Ministerului Culturii va fi diminuat cu aproximativ 2 milioane de lei, dar din acești bani peste 700 de mii se vor aloca Teatrului Naționl de Operetă „Ion Dacian”.

Totodată, bugetul Ministerului Fondurilor Europene se reduce cu 25 milioane de lei, iar Ministerul Energiei și Televiziunea Română pierd 15 milioane lei.

În schimb, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va beneficia de o majorare bugetară de 1.222 milioane lei, pentru plata alocațiilor de stat pentru copii majorate, a pensiilor și indemnizațiilor.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne va primi peste 500 milioane lei pentru plata drepturilor salariale și pentru derularea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

În cadrul bugetului alocat Ministerului Apărării Naționale, proiectul de act normativ permite cheltuirea sumei de 650 de milioane de lei pentru repararea și întreținerea echipamentelor militare.

Ministerul Finanțelor Publice primește peste 7oo milioane lei pentru acțiuni generale și 530 milioane lei, în principal pentru hotărâri CEDO și despăgubiri aferente procesului de restituire a proprietăților.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va beneficia de o suplimentare de 305 milioane lei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, de 65 milioane lei, Ministerul Afacerilor Externe, 55 milioane lei, Ministerul Justiției, 44 milioane lei, Ministerul Public, 44 milioane lei, iar Ministerul Educației și Cercetării Științifice, 40 milioane lei, în principal fonduri destinate Institutului Național de Cercetare ”Cantacuzino” .

De bugete majorate vor beneficia și Serviciul de Telecomunicații Speciale, aproximativ 120 milioane lei, Serviciul de Informații Externe și Serviciul Român de Informații câte 21 milioane lei, Serviciul de Protecție și Pază, 15 milioane lei, Administrația Prezidențială, aproximativ 11 milioane lei, Camera Deputaților, 8 milioane lei și Senatul, aproximativ 3 milioane lei.

Proiectul de Ordonanță de Urgență va fi discutat și aprobat, marți, într-o ședință specială a Executivului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente