Acasă Educatie&Cultura Direcția de Cultură Carei a readus ieri seara în actualitate anii '80

Direcția de Cultură Carei a readus ieri seara în actualitate anii ’80

Luni, 27 mai de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc spectacolul intitulat “Anii ’80 – What a feeling!”. Evenimentul, organizat de Direcția de Cultură Carei în colaborare cu Centrul Cultural Carei, în cadrul Festivalului Best Fest – Primăvara culturală careiană a recreat atmosfera cotidiană prezentă în viața oamenilor în perioada anilor ’80.

După momentul de reculegere ținut în memoria doamnei profesoare Ioana Cîcu, spectacolul a început cu un colaj de piese cunoscute din perioada amintită. Apoi au intrat în prim plan membrii trupei de teatru M.E.E.M de la Centrul Cultural cu sceneta Inspecția. Sceneta reprezintă o creație proprie a trupei și a surprins momente importante prezente în viața adolescenților din acea perioadă. Din distribuție au făcut parte Coșarcă Dan, Doiciar Adina, Drimuș Janet, Marchiș Valentin, Marincaș Gabriela, Nagy Evelin, Șiman Claudian și instructorul Adrian Ștefănuți.

DSC_5947

După momentul de teatru, spectatorii prezenți și-au amintit de șlagăre cunoscute precum What a Feeling, I wanna dance with somebody, La fereastra ta, A boldogság és én, Fata din vis, Cântec pentru prieteni, interpretate de soliștii cercului de muzică ușoară de la Centrul Cultural: Nicolae Ujfalusi, Nagy Anita, Altfater Andrea, Vitéz Júlia, Gabor Tania și Larisa Latiș, îndrumați și acompaniați de profesorul Szűcs József.

DSC_5971

Spectacolul s-a încheiat cu mulțumiri aduse de către Adrian Ștefănuți organizatorilor Direcția de Cultură, Centrul Cultural și pentru sprijinul acordat de Muzeul Municipal Carei, în vederea bunei desfășurări a evenimentului. Cei aproximativ 100 de spectatori i-au răsplătit pe tinerii artiști cu îndelungi aplauze, în semn de apreciere a prestației deosebite a acestora. Timp de mai bine de o oră parcă am călătorit în timp!

DSC_6021

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente