Acasă Locale Stiri Satu Mare Directorul general al APIA, Mihai Puțintei, în vizită la Satu Mare

Directorul general al APIA, Mihai Puțintei, în vizită la Satu Mare

Mihai PuținteiAflat azi, 9 iulie la Satu Mare, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Mihai Puțintei, a apreciat activitatea Centrului Județean și ai Centrelor Locale APIA din județul nostru. Puțintei a avut și o întâlnire cu conducerea APIA Satu Mare, respectiv cu directorii centrelor locale a instituției.

La întâlnirea cu Mihai Puțintei au participat directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leș, directorul adjunct Gheorghe Mihalca, respectiv reprezentanții Centrelor locale din județ.

„Nu sunt problemele la Satu Mare. Activitatea de depunere a cererilor unice de plată pe suprafață s-a desfășurat în condiții normale. Suntem la finalul campaniei având în vedere că fermierii își pot depune aceste cereri până la data de 10 iulie”, spune Puțintei.

Venirea directorului APIA la Satu Mare are loc în contextul vizitei ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care va participa azi și vineri, 10 iulie, la promovarea campaniei Caravana 2020 în județul nostru și la o serie de conferințe organizate cu acest prilej.

„Am profitat de seria conferințelor ce se organizează în județul dumneavoastră în contextul promovării campaniei Caravana 2020, pentru a avea o întâlnire cu conducerea APIA Satu Mare și cu reprezentanții Centrelor locale. Este un bun prilej pentru a cunoaște colegii de la nivel local, de a conștientiza problemele de ordin organizatoric, cele cu privire la resursele umane și a problemelor tehnice apărute în cadrul campaniei de depunere a cererilor unice de plată pe suprafață. După data de 10 iulie urmează efectuarea controalelor administrative pe teren, teledetecția suprafețelor și a animalelor declarate de fermieri”, spune directorul general APIA.

Puțintei a apreciat activitatea Centrul Județean al APIA Satu Mare ca fiind una foarte bună. „Activitatea s-a desfășurat într-o notă a unui calificativ foarte bine. Pe parte de probleme semnalate de centrele locale și Centrul Județean este lipsa acută a tehnologiei de ultimă generației și a autoturismelor cu care colegii să se deplaseze în teren. Calculatoarele și mașinile noastre sunt din 2007-2008”, spune Puțintei.

În ceea ce privește recomandările adresate de șeful APIA către conducerile Centrului Județean Satu Mare și ai Centrelor locale gravitează în jurul însușirii tuturor elementelor pe noua legislație comunitară în domeniu pentru a putea aplica eficient cerințele europene.

După întâlnirea cu conducerea APIA Satu Mare, Mihai Puțintei s-a deplasat la Beltiug acolo unde, împreună cu ministrul Agriculturii va vizita Crama Weingut Brutler & Lieb.

- Advertisment -

Cele mai populare

Comunicat prezidențial

Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie...

Hallowen-sărbatoare demonica împrumutată de la străini

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât...

România furnizează cobai umani

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a...

Meserii uitate

Pe fondul apariţiei ţesăturilor moderne şi a firelor textile uşor de procurat, una dintre cele mai larg răspândite îndeletniciri din ţară, torsul...

Comentarii recente