vineri, septembrie 29, 2023
AcasăEducatie&CulturaDirijorul Paul Mann la pupitrul Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare

Dirijorul Paul Mann la pupitrul Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare

Joi, 28 aprilie 2022, începând cu ora 18:30, dirijorul britanic Paul Mann va evolua la pupitrul Filarmonicii de stat „Dinu Lipatti” Satu Mare. În program
Johannes Brahms, Uvertura Tragică, op. 81, Simfonia nr. 6 în Re major, op.60.

Dirijorul Paul Mann are o carieră impresionantă

Dirijorul britanic PAUL MANN este invitat frecvent pe scena marilor orchestre din Europa, SUA, Australia și Orientul Îndepărtat, iar în prezent este dirijor principal invitat al Filarmonicii Naționale din Lviv.

Orchestrele cu care a lucrat includ: Orchestra Simfonică BBC, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra Regală Națională a Scoției, Orchestra Simfonică din Bournemouth, Filarmonica din Bergen, Orchestra Simfonică din Nürnberg, Orchestra Simfonică Lahti, Orchestra de Festival din Ucraina, Filarmonica din Luxemburg, Orchestra dell’Arena din Verona, Filarmonica din Copenhaga, Orchestra din Bretania, Orchestrele BBC, Orchestra Simfonică din Birmingham, Orchestra de Cameră Engleză, Orchestra Simfonică Hallé, Orchestra de Cameră Britten Sinfonia și multe altele.

A dirijat frecvent în SUA, fiind invitatul regulat al companiei de balet New York City la Lincoln Center și în turnee în Washington și Los Angeles. Dirijează în mod regulat și în Australia.

A intrat pentru prima dată în atenția internațională în calitate de câștigător al Concursului de Dirijat „Donatella Flick” din 1998, în urma căruia a fost numit ca dirijor asistent al Orchestrei Simfonice din Londra, unde la scurt timp și-a făcut debutul în calitate de dirijor. Proiectele cu Orchestra Simfonică din Londra au inclus Concertul Centenarului „Duke Ellington” la Barbican Hall cu Wynton Marsalis și o colaborare cu legendara trupă de rock Deep Purple în două spectacole foarte apreciate ale Concertului pentru formație și orchestră a lui Jon Lord la Royal Albert Hall.

Turneul următor al proiectului a avut patruzeci de concerte în Europa, America de Sud, Mexic și Japonia. De asemenea, a realizat prima înregistrare în studio a Concertului lui Jon Lord, cu Orchestra Filarmonicii Regale din Liverpool, în colaborare cu compozitori și cu soliști de renume. Asocierea sa îndelungată cu Jon Lord și muzica sa a culminat cu un concert spectaculos la Royal Albert Hall în 2014, în memoria compozitorului, care a murit în 2012.

Paul Mann a fost dirijor-șef al Orchestrei Simfonice din Odense până în 2008, unde a obținut laude remarcabile și unde a început o carieră distinsă în studioul de înregistrări, realizând numeroase înregistrări dintr-o gamă largă de repertoriu pentru case de discuri precum Bridge, Warner Classics, Da Capo și EMI. Discografiile sale cu Toccata Classics cuprind peste douăzeci și cinci de discuri apreciate de critici, toate cu un repertoriu rar și neînregistrat anterior.

Sursa: Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente