marți, mai 21, 2024
AcasăLocaleDistracție și voie bună la cea de-a VII ediție a “Weekend-ului familial”

Distracție și voie bună la cea de-a VII ediție a “Weekend-ului familial”

prima pagina (1)La doar o săptămână după Zilele Orașului Satu Mare, pentru sătmărenii de toate vârstele a urmat încă un sfârșit de săptămână plin de distracție, bună dispoziție și muzică de calitate. UDMR Satu Mare, Societatea Ady Endre, MIK, SZÁMIT și Asociația Culturală Aranykapu  a organizat, în acest sfârșit de săptămână respectiv sâmbătă și duminică diverse manifestări culturale și recreative dedicate celei de-a VII-a ediții a Weekend-ului familial.

Sâmbătă, manifestările au început  în jurul orei 10 cu alegerea Reginei primăverii și a regelui “Rusaliilor” (concurs). Între timp au evoluat pe scenă Cavalerii Ordinului Sabia de Aur, cu demonstrații de lupte medievale și din perioada domniei regelui Matei Corvin. Concurs interactiv de îndemânare: aprozii regelui Matei Corvin. Tot de la ora 10.00 , a avut loc un  concurs de gătit bogrács unde zeci de bucătari pricepuți atât din Ungaria cât și din România s-au întrecut în ale gătitului.

Fiecare echipă a întrat în concurs cu propria rețetă.

Pe scena amplasată în mijlocul Gradinii Romei, au evoluat artiști de seamă veniți din toate colțurile țării dar și de peste graniță. Printre aceștia amintim: trupa United (HU) și  Zanzibár (HU).

Manifestările au fost diversificate astfel cei prezenți au putut urmării demonstrații de: step aerobic, bodyART , DeepWork – Spinning, Aerobic pentru copii, ZUMBA și spinracing.

La Cortul de sănătate,  s-a putut măsura gratuit  tensiunea arterială și  nivelul de glicemie cu sprijinul Clinicii Korall și Caritas West Medica.

Cetățenii au primit la fața locului sfaturi pentru un mod de viață sănătos, măsurarea procentului de grăsime corporală, sfaturi din partea antrenorilor specializați de la Primagym pentru menținerea formei fizice și pentru o alimentație sănătoasă.

Programe permanente pe parcursul celor două zile: Târgul artizanilor, strada cărții, programe pentru copii, teatru de păpuși, demonstrații de călărie, programele Asociației de dresaj canin.

Duminică, 9 iunie, de la ora 9.30 , a avut loc un marș. Plecarea s-a dat din fața Teatrului de Nord Satu Mare, până la Grădina Romei, în acompaniamentul Fanfarei din Căpleni

După care au urmat evenimentele ediției a XXIV-a a Zilei Copilului: teatru de păpuși, spectacole de dans popular, cursuri de dansuri populare pentru copii, scenete prezentate de trupe de teatru pentru elevi, pictură pe față pentru copii, diverse programe distractive pentru copii.

Scopul acestor manifestări, este acela de a lega și a consolida relațiile între maghiari și români.gradina-romei (1)gradina-romei (2)gradina-romei (5)gradina-romei (3)gradina-romei (6)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente