29.8 C
New York City
joi, mai 19, 2022
AcasăSanatateDouă paturi libere la ATI în toată țara. Unul dintre ele este...

Două paturi libere la ATI în toată țara. Unul dintre ele este la Satu Mare

În data de 28 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.748 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 154 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.881 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.


La nivel național, la acest moment sunt disponibile 2 paturi libere de ATI, unul în județul Bihor, respectiv unul în județul Satu Mare, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente