vineri, mai 31, 2024
AcasăsusDr. Ghetina Ștefania vrea un sistem de sănătate demn pentru sătmăreni

Dr. Ghetina Ștefania vrea un sistem de sănătate demn pentru sătmăreni

Despre colapsul în care se află acum sistemul de sănătate în județul Satu Mare s-au lămurit, pe pielea lor, majoritatea sătmărenilor care au fost nevoiți să apeleze în ultimii ani la serviciile instituțiilor spitalicești aflate în subordinea Consiliului Județean.

După ce a pierdut o finanțare europeană de 25 milioane de euro pentru construirea unui spital nou cu care s-a lăudat în ultimele două campanii electorale și ”a scos ochii” sătmărenilor cu o clădire modulară în curtea spitalului existent, după bătaia de joc la care sunt supuși constant pacienții și aparținătorii lor la Unitatea de Primiri Urgențe, după cea mai mare revoltă populară din ultimele decenii față de incapacitatea conducerii de a lua măsuri împotriva abuzurilor medicale ce duc la tragedii, sistemul de sănătate sătmărean se confruntă acum cu o adevărată ”hemoragie” de medici specialiști și incapacitatea de a atrage personal medical nou, iar cei în responsabilitatea cărora se află sănătatea sătmărenilor par să nici nu înțeleagă care ar trebui să fie prioritățile.

Aceasta este situația pe care vrea s-o schimbe radical medicul specialist în Obstetrică-Ginecologie, Ștefania Ghetina, care candidează din partea Partidului Național Liberal pentru un loc în Consiliul Județean, de unde ar putea să-și pună în practică ideile din programul cu care pornește în această luptă electorală.  

Dragi locuitori ai județului Satu Mare,

Sunt medic specialist obstetrică-ginecologie și candidat pentru funcția de consilier județean. Alături de Adrian Cozma, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Satu Mare, ne-am asumat misiunea de a aduce schimbarea de care avem nevoie în sistemul nostru de sănătate.

Un punct de interes pentru noi este infrastructura medicală:

– Construirea unei cladiri noi la Spitalul Județean Satu Mare, pentru a asigura condiții moderne de cazare pentru pacienți și circuite funcționale pentru a reduce infecțiile nosocomiale;

– Reabilitarea și consolidarea cladirii “Spitalului Vechi” (clădirea de pe strada Piața Eroii Revoluției nr. 2-3);

– Dotarea cu aparatura moderna a tuturor spitalelor din subordinea Consiliului Județean;

– Eficentizarea programului in ambulatoriu și asigurarea unui program extins pe toate specialitățile medicale pentru a asigura fiecarui locuitor al județului acces la servicii medicale de calitate, indiferent de problema de sănătate.

Dezvoltarea serviciilor medicale in cadrul spitalului:

– Înființarea unui Centru de Sănătate Neuropshică Pediatrică – format din medici specialiști neurologie pediatrică, psihiatrie pediatrică, psiholog, psihopedagog, logopezi, care sa se ocupe de probleme tot mai des întâlnite, cum ar fi ADHD sau spectrul autist, dar si pentru a trata si consilia minorii ce devin dependenți de droguri sau dezvolta dependențe fată de substanțe toxice;

– Atragerea de medici pe secția Diabet zaharat, nutriție si boli metabolice si înființarea unui Centru Județean de specialitate prin care să se desfasoare programul național de diabet la nivelul județului nostru;

– Înființarea in cadrul secției de chirurgie generala a unui compartiment de chirurgie toracica pentru ca sătmărenii sa nu se mai deplaseze in alte județe.

Vă invităm să vă alăturați programului nostru și să votați pentru o schimbare reală în beneficiul tuturor locuitorilor noștri.

Cu sprijinul dumneavoastră, cu Adrian Cozma la Președinția Consiliuliu Județean, putem construi un viitor mai sănătos și mai prosper pentru județul nostru.

Cu respect și determinare,

Dr. Ghetina Ștefania

Candidat pentru funcția de consilier județean

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente