duminică, decembrie 3, 2023
AcasăDivertismentDrama copiilor care nu au ajuns să susțină evaluarea națională

Drama copiilor care nu au ajuns să susțină evaluarea națională

România trăiește o adevărată dramă din punct de vedere demografic, iar asta se vede cel mai bine la examenele naționale susținute de elevi. Exodul masiv al românilor, combinat cu faptul că mulți elevi abandonează școala la vârste foarte fragede, ne aduc într-o situație extrem de gravă.

Peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a susțin luni prima probă a Evaluării Naţionale, cea de Limba şi literatura română.Pentru a vedea unde este problema trebuie să ne întoarcem în timp, la anul 2009. Potrivit Institutului Național de Statistică în anul 2009 s-au născut 228.338 de copii.

Copiii născuți atunci ar fi trebuit să dea examenul de Evaluare Națională astăzi. Peste 66.000 de copii lipsesc, iar aici se ridică întrebarea de foc pentru Guvern: unde sunt acești copii și ce poate face pentru a-i recupera?

Aproape 30% dintre copiii unei generații nu susțin examenele naționale.Drama se va accentua în următorii ani, asta pentru că anul 2009 a fost doar începutul exodului masiv al românilor. După criza din 2010, foarte mulți români au plecat în afara țării, iar în anii care vor urma, acest procent de 30% va crește considerabil.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente