sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareDraxlamaier Satu Mare are cele mai mici salarii din grupul de firme

Draxlamaier Satu Mare are cele mai mici salarii din grupul de firme

Draxlmaier-Satu-Mare

Muncitorii de la Draxlmaier Satu Mare au cele mai mici salarii din tot grupul de firme din toată Europa de Est, inclusiv din România. Vicepreședintele Sindicatului din Cablaje de la fabrica din Pitești, Gheorghiță Bica, spune că salariații de la Pitești sau Timișoara au salarii sensibil mai mari decât cei din Satu Mare. Și acest lucru se datorează, în mare măsură, faptului că în acele fabrici există un sindicat care a putut negocia un contract colectiv de muncă mai bun decât a celui existent pentru angajații din Satu Mare.

În acest context, Gheorghiță Bica le-a transmis angajaților de la Draxlmaier Satu Mare un mesaj prin care-i îndemna la unitate.

”Angajați ai Draxlmaier Satu Mare. Ați întrat în Europa cu salarii de mizerie la o multinațională cum este Draxlmaier. Arătați și dovediți că nu și-au găsit sclavii în România care să lucrze pe salarii de mizerie. Spuneți STOP abuzurilor, STOP umiliței salariale!

Organizația sindicală din care fac parte și eu a fost solicitată de angajați ai Drm Satu Mare cu ceva timp în urmă, nemulțumiți de condițiile de muncă din firmă, de salariile mici, mult sub ale firmelor din grupul Drexlmaier unde există sindicate, de normele de muncă, de modul cum sunt tratați la locul de muncă de către șefi lor , de abuzurile directe și indirecte privind drepturile la locul de muncă, de securitatea și sănătatea în muncă deficitară, protecția socială ca inexistentă, lipsa salariilor compensatorii în caz de concediere individuală sau colectivă, costrângerea angajaților de a efectua ore suplimentare are ca primă cauză salariile mici oferite de angajator. 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente