luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleStiri Satu Mare” Drum Bun” și-a prezentat proiectele la Ambasada României din Polonia

” Drum Bun” și-a prezentat proiectele la Ambasada României din Polonia

La 17 ianuarie ambasadorul României la Varșovia a avut o întrevedere cu reprezentanții asociațiilor Drum Bun reprezentată de Miahi Sowa și Stowarzyszenie Miłośników Fiata 125p, cluburi care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor modele de autoturisme Dacia, respectiv Polski Fiat.
Cu acest prilej, au fost discutate o serie de detalii privind inițiativa ambasadei referitoare la organizarea unei caravane auto formate din circa 20 de autoturisme Dacia și Polski Fiat care să refacă itinerariul parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre, în anii ’70 – ’80 ai secolului trecut. Proiectul – lansat sub genericul „Go Romania!” – își propune să confere țării noastre șansa de a-și consolida vizibilitatea și atractivitatea în raport cu piața poloneză și să contribuie astfel la repunerea României pe lista destinațiilor celor mai căutate de către turiștii polonezi.

DRUM BUN – POLONIA ȘI ROMÂNIA

Cum a ajuns „Drum Bun” pe buzele polonezilor

Seduși de frumusețile României, polonezii veneau frecvent în excursii pe șoselele patriei noastre, vizitând și admirând locurile pe care noi am uitat să le prețuim. Clubul pasionaților de Dacii din Cracovia exista deja, doar că nu avea un nume oficial. Pe măsură ce au vizitat mai multe orașe din țara noastră, polonezilor le-au rămas în minte pancartele cu urarea „Drum Bun!”, care marchează ieșirea din localitate. Așa s-a înființat clubul Drum Bun Polonia, care numără în prezent aproximativ 50 de membri, implicați activ în organizarea de evenimente culturale, atât pe plan local, cât și internaționale. Majoritatea conduc modele Dacia, însă pasiunea pentru mașinile românești i-a împins pe unii să achiziționeze un Aro și un Oltcit.

Prologul relației cu românii

Această comunitate activă nu avea cum să rămână nedescoperită de pasionații din țara noastră, mai ales că Michael Sowa vine frecvent în România cu Daciile sale, iar clubul este activ și pe internet, având un site și o pagină de facebook, unde sunt publicate informații despre evenimente. Astfel a intrat în contact cu George Negrea, un tânăr din Satu Mare, de asemenea pasionat de vechile modele Dacia, care a fost surprins să afle că polonezii iubitori de Dacii erau și vorbitori de limbă română.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente