duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleDrumul Satu Mare - Borlești va fi modernizat. 1 milion de euro...

Drumul Satu Mare – Borlești va fi modernizat. 1 milion de euro valorau reparțiile anuale

Drumul judeţean DJ 193 Satu Mare- Borleşti – limita de judeţ Maramureş, va fi modernizat pe o lungime de 40 de kilometri.

Proiectul presupune, pe lângă lucrările de modernizare a drumului, şi alte lucrări conexe, precum drumuri laterale, accese la proprietăţi, construcţia a două poduri noi şi reabilitarea podurilor existente, dar şi amplasarea parapeţilor de protecţie şi a zidurilor de sprijin. Durata estimată de execuţie a proiectului este de 24 de luni, iar valoarea totală a investiției este de 311.993.907 lei.

’’Întreţinerea acestui drum a devenit foarte costisitoare pentru buget, fiind nevoiţi să alocăm anual aproximativ 1 milion de euro pentru reparaţii. Lucrările de modernizare se vor realiza din fonduri europene, proiectul fiind propus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional’’, a spus Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

În cadrul ședinței Consiliului Județean de miercuri, 28 iulie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Potrivit președintelui CJSM, întreținerea acestui drum a devenit foarte costisitoare, anual fiind alocat un milion de euro doar pentru reparații.

„Ca urmare a acestui vot s-a făcut un prim pas important în realizarea acestui proiect mult așteptat de locuitorii județului. Întreținerea acestui drum a devenit foarte costisitoare pentru buget, fiind nevoiți să alocăm anual aproximativ 1 milion de euro pentru reparații. Lucrările de modernizare se vor realiza din fonduri europene, proiectul fiind propus spre finanțare prin Programul Operațional Regional”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente