Acasă Locale Stiri Satu Mare Educație rutieră în cadrul Școlii Altfel

Educație rutieră în cadrul Școlii Altfel

DSC03704

Siguranța în trafic a micilor pietoni este o prioritate permanentă a Poliției sătmărene, la baza acestui deziderat stând educația rutieră timpurie.
Săptămâna Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun! Constituie în fiecare an un bun prilej pentru polițiști de a se afla în mijlocul copiilor cu teme de interes pentru diferite categorii de vârstă. Astfel, luni, 6 aprilie, polițiștii de prevenire și de proximitate au desfășurat sesiuni informative interactive cu tematică rutieră la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 din Satu Mare.
Copiii din grupa mare, alături de educatoarea Achim Lia, au primit cu interes lecția de circulație pietonală susținută de inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și agent șef principal Virag Tiberiu, polițist de proximitate în cadrul Poliției Municipiului Satu Mare.
Cum circulăm în siguranță, cum traversăm corect, la ce trebuie să fim atenți în trafic, de ce sunt necesare regulile de circulație, sunt doar câteva din întrebările la care copiii au primit răspuns pe parcursul activității. În plus față de regulile pietonilor, cei mici au aflat și alte informații care le pot fi utile în calitate de bicicliști și pasageri, dar și cum trebuie să-și aleagă locurile de joacă pentru a fi în siguranță.
Aceeași temă a fost susținută de polițiști la Ș coala Gimnazială Grigore Moisil, împreună cu elevii clasei pregătitoare C, coordonați de doamna învățătoare Alexandra Lucaciu. Elevii au asistat de această dată la o prezentare a unor imagini sugestive pentru diversele situații în care se pot regăsi în traficul rutier, imagini care au fost comentate apoi de polițiști cu ajutorul celor mai

mici elevi ai școlii. Școlarii au aflat astfel că elementele reflectorizante ne fac mai vizibili pe timp de noapte, că traversarea se face întotdeauna perpendicular pe șosea și în pași grăbiți, că bordura nu este loc pentru demonstrații de echilibristică și mai ales, au aflat de ce un copil nu poate conduce o mașină, dar nici o bicicletă pe șosea. La final activitatea copiilor a fost recompensată cu orare cu mesaje preventive, care să le amintească în fiecare zi cele învățate.
Și elevii clasei a III-a B ai Școlii Gimnaziale Grigore Moisil, coordonați de doamna învățătoare Sabou Eva, i-au avut ca invitați pe polițiști. Și pentru că elevii mai mari au nevoie de provocări pe măsură, tema zilei a fost Singur în siguranță! Astfel, elevii au fost invitați să-și imagineze sau să redea regulile pe care le-ar respecta dacă ar fi nevoiți să meargă singuri acasă de la școală și să stea câteva ore singuri.
Ce presupune siguranța copiilor pe stradă, discuțiile cu persoane străine, regulile de circulație pietonală ce trebuie respectate, atenția la intrarea în scara blocului, în lift sau în curte, dar și cum ne protejăm odată ajunși acasă, au stat la baza unor discuții foarte intense și chiar a unor controverse.
Copiii au aflat, totodată, cum trebuie să se comporte acasă, ce trebuie să spună și care sunt informațiile pe care nu trebuie să le dea persoanelor necunoscute, care îi pot aborda personal, telefonic sau pe internet. Referitor la siguranța pe internet polițiștii au menționat câteva reguli de bază în utilizarea rețelelor de socializare, subiect pe care și-au propus împreună cu elevii să-l aprofundeze la următoarea întâlnire, ca urmare a constatării unui interes crescut pe acest domeniu cât și a faptului că mulți elevi s-au declarat utilizatori ai acestor rețele.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente