miercuri, februarie 8, 2023
AcasăEconomico-socialElectrolux face concedieri colective. Se caută soluții pentru angajații afectați

Electrolux face concedieri colective. Se caută soluții pentru angajații afectați

Sute de sătmăreni, angajați la Electrolux Satu Mare vor rămâne în perioada următoare fără locurile de muncă. La finele anului trecut SC Electrolux Romania SA a inițiat procedurile de concediere colectivă.

Potrivit unui comunicat emis de Prefectura Satu Mare, societatea înregistrează scăderi a numărului de comenzi încă din luna din luna martie a anului trecut, urmare a pierderii unui volum insemnat de comenzi din Ucraina și din Federația Rusă.

„Pentru a compensa această discrepanță dintre capacitatea de producție a fabricii si volumul în scădere de comenzi, la inițiativa angajatorului în perioada mai-decembrie 2022, societatea a solicitat măsuri de sprijin prevăzute de OUG nr.36/2022(somaj tehnic), acordate de către AJOFM Satu Mare”, transmite Prefectura Satu Mare.

Angajații disponibilizați nu vor rămâne de izbeliște, directorul executiv al AJOFM, Simona Derșidan, a dat asigurări că instituția pe care o conduce va acorda sprijinul necesar pentry ca aceștia să își găsească noi locuri de muncă.

În acest sens, în data de 13.12.2022 au fost organizate întâlniri cu salariații afectați de disponibilizarea colectivă, în vederea acordării urmatoarelor măsuri de preconcediere colectiva prevazute de Legea nr.76/2002:

– informarea privind prevederile legale referitoare la protecţia şomerilor şi acordarea serviciilor de ocupare şi de formare profesională;

– plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local şi instruirea în modalităţi de căutare a unui loc de muncă;

– reorientarea profesională în cadrul unităţii sau prin cursuri de formare de scurtă durată;

– sondarea opiniei salariaţilor şi consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a şomajului.

În cursul zilei de astăzi prefectul Radu Roca, alături de directorul de cabinet și de directorul executiv al AJOFM, a avut o întâlnire cu reprezentanții SC Electrolux România SA Satu Mare ,respectiv cu directorul Peter Micula, liderul de sindicat, Sorin Faur și cu managerul resuse umane, Mircea Ciobanu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente