29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocaleElectrolux face donații consistente pentru refugiații ucraineni

Electrolux face donații consistente pentru refugiații ucraineni

Reprezentanții grupului Electrolux au declarat că vor oferi sprijin umanitar cetățenilor afectaţi de războiul din Ucraina. Afirmaţiile oficialilor Electrolux vin la solicitarea ziariștilor de la Ziarul Financiar care au făcut un sondaj printre cele mai mari fabrici din nordul ţării pentru a vedea dacă au schimbat ceva în politica de angajare ţinând cont că în apropiere, la graniţă, zecii de mii de refugiaţi ucraineni continuă să intre în România. Suedezii iau în considerare să facă și angajări dacă va fi nevoie.

Electrolux România este foarte preocupată de situaţia geopolitică actuală şi de momentele grele cauzate de invazia poporului ucrainean. Ultimii ani ne-au învăţat pe toţi cât de importantă este solidaritatea şi cum ea poate face o diferenţă reală în lume”, spun reprezentanţii companiei pentru Ziarul Financiar.

Grupul suedez Electrolux a donat 500.000 de euro Crucii Roşii, iar toţi angajaţii societății din întreaga lume, inclusiv echipele locale din România, pot dona organizaţiei, donaţiile fiind utilizate în principal pentru hrană, apă şi adăpost, sprijinind persoanele aflate în nevoie, din şi în apropierea Ucrainei.

„În ceea ce priveşte posibilitatea de a oferi refugiaţilor ucraineni oportunităţi de angajare, deocamdată urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei şi ne concentrăm pe satisfacerea principalelor nevoi ale acestora, contribuind la facilitarea de adăpost, hrană, îmbrăcăminte, condiţii de siguranţă, până când situaţia din Ucraina se va stabiliza. În timp, dacă vom identifica şi alte nevoi importante cărora Electrolux România le poate răspunde, atunci le vom analiza şi vom lua măsuri.” au mai declarat reprezentanții Electrolux pentru Ziarul Financiar.

La Satu Mare, Electrolux operaţiuni de import şi distribuţie, cât şi de producţie. Aici sunt realizate plite şi aragazuri, însă pe piaţa din România suedezii au şi alte bunuri, aduse din celelalte fabrici ale grupului. Tot businessul este operat pe o singură entitate juridică ce a avut afaceri de 834 milioane lei în 2020, plus 12%.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente