Acasă Locale Stiri Satu Mare Elicopter SMURD la Jobou. Va deservi și Satu Mare

Elicopter SMURD la Jobou. Va deservi și Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, alături de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, col. Nicolae Dima au participat la operaţionalizarea Punctului de operare aeromedical de la sediul Secţiei de Pompieri Jibou, judeţul Sălaj. Acesta este cel de-al nouălea punct aeromedical din România. Elicopterul SMURD va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud.

De la nivel naţional, la eveniment au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cristian Radu, reprezentanţi ai Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I, iar de la nivel regional prefecţii, respectiv inspectorii şefi ai Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi din regiunea de Nord-Vest.

Printr-un demers comun al Ministerului Afacerilor Interne şi al autorităților administrației publice județene din Sălaj este disponbil serviciul aeromedical care va face intervenția echipelor de specialitate mai rapidă și mai accesibilă pentru victimele aflate în situații de urgență pe întreg teritoriul celor şase județe din regiunea de Nord-Vest, inclusiv Satu Mare. Așadar, printr-o investiție de aproape 1.650.000 lei au fost executate în incinta Secției de pompieri din Jibou, lucrările aferente hangarului pentru elicopterul SMURD (cu o zonă de parcare de aproape 327 mp), a depozitului pentru medicamente și tehnică medicală dar și a spațiilor de serviciu și a celor pentru odihnă destinate personalului medical și a echipajelor de zbor.

Odată finalizată, infrastructura de deservire a punctului aeromedical a fost predată Ministerului Afacerilor Interne, care a asigurat echipamentul de zbor – elicopterul SMURD, precum și echipajele necesare funcționalizării acestuia – respectiv personalul medical specializat pentru situații de urgență și echipajul de zbor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente