Acasă Locale Nationale "Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama...

„Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum „

Jurnalista Loredana Chimoiu din Craiova este în situația de a nu putea participa la înmormântarea mamei sale, care a decedat după ce a fost confirmată cu COVID-19. Femeia era internată pentru alte afecțiuni, iar jurnalista afirmă că aceasta a luat virusul din spital. Loredana Chimoiu are și ea coronavirus, dar spune că este asimptomatică, iar DSP i-a refuzat solicitarea de a ieși din izolare pentru 30 de minute și de a asista, din mașină, la funeraliile mamei.
Loredana C se află în izolare după ce a fost diagnosticată cu COVID-19 în 30 octombrie și spune că este asimptomatică, starea sa de sănătate fiind „perfectă”.
Mama sa a decedat în spital, după ce a fost confirmată cu COVID-19, iar Loredana spune că femeia a luat virusul din spital și „a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure”.
Jurnalista a solicitat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj să îi permită să iasă din izolare pentru jumătate de oră ca să poată asista, din mașină, la înmormântarea mamei sale, însă cererea i-a fost refuzată.
În adresa trimisă jurnalistei, DSP îi răspunde că nu este de acord cu derogarea de la măsura izolării la domiciliu, „conform avizului negativ al medicului epidemiolog de serviciu, deoarece, fiind testată pozitiv cu SARS-CoV-2 în data de 30.10.2020, aceasta este în perioada de posibilă contagiozitate a bolii”.
„Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum”, afirmă jurnalista, care a postat pe Facebook răspunsul primit de la DSP, precum și o nouă solicitare pe care o face, de această dată, către Prefectură.
Ea face acum apel către Prefectura Dolj să îi permită să iasă din izolare pentru scurt timp pentru a putea merge la înmormântarea mamei sale.
Redăm integral textul solicitării jurnalistei către Instituția Prefectului – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență:

 • „Subsemnata Popescu Loredana (Chimoiu) având în vedere comunicarea DSP înregistrată sub nr 18779/04.11.2020, solicit să dispuneți emiterea avizului privind suspendarea temporară a măsurii izolării pentru o durata de 30 minute, în intervalul orar 14,00 – 14,30 în data de azi, 05.11.2020, pentru subsemnata în vederea participării la înmormântarea mamei, Chimoiu Florența.
 • Menționez următoarele:
 • Mă voi deplasa de la domiciliu cu mășană personală, cu combinezon, mască, viziera și nu voi părăsi autovehiculul propriu.
 • Voi asista la o parte din ceremonial doar din autovehicul și nu voi lua contact cu nicio persoană participantă.
 • Precizez că măsura dispusă ieri de DSP este abuzivă, nelegală și de rea credință , mai ales că la nivel național au mai existat derogări de la măsura izolării pentru astfel de situații particulare.
 • Mai mult, precizez că DSP DOLJ a acționat abuziv în cazul subsemnatei, având în vedere faptul că sunt asimptomatică, iar riscul de transmitere a bolii este redus, neexistând încărcătură virală care să permită transmiterea bolii.
 • Fac precizarea că medicul epidemiolog de serviciu nu poate stabili în situația subsemnatei un anume grad de contagiozitate a bolii întrucât starea mea de sănătate este perfectă, fiind asimtomatică, nu am fost nici măcar întrebată de acesta în ce stare mă aflu, fiind emis astfel un aviz negativ nesusținut de probatorii ori de date certe care să reflecte acest nivel.
 • Mă adresez cu această solicitare doarece instituția dvs poate superviza prin emiterea unui acord, peste refuzul DSP această solicitare pertinentă.
 • Menționez că între mine și mama mea a existat o legătură puternică. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienți cât și cadre medicale. Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum.
 • Fac precizarea că sunt o persoană deplin responsabilă , m-am testat din proprie inițiativa și mă oblig ca, în situația aprobării cererii, să respect întocmai obligațiile legale.
 • În drept, invoc dispoziție Constituției României, coroborate cu dispozițiile legale incidente”.
- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente