joi, februarie 29, 2024
AcasăsusEuroparlamentarilor au votat pentru înlocuirea termenilor “femeie și bărbat” din tratatele UE...

Europarlamentarilor au votat pentru înlocuirea termenilor “femeie și bărbat” din tratatele UE cu “gen”

Cu 291 de voturi pentru, 274 de voturi împotrivă și 44 abțineri, majoritatea europarlamentarilor au adoptat pe data de 22.11.2023 un raport privind modificarea tratatelor UE prin care, printre altele, se renunță în fapt la suveranitatea statelor iar UE se transformă într-o federație.

Dintre europarlamentarii romani care au votat, pentru că unii nu au votat deși erau în sală, cei de la USR/Renew au votat la final în favoarea acestui raport.

Printre alte modificări dorite de neomarxiști la tratate este și înlocuirea sintagmei „egalitate între femei și bărbați” cu „egalitate de gen”.

„‘Bărbat și femeie’ sunt două realități distincte, ce pot fi clar identificate. ‘Genul’, în schimb, este un construct social relativ, schimbător. E absurd să pretinzi că vrei egalitate între două chestiuni relative, ce se pot schimba mereu”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Aceasta propunere a trecut cu 344 voturi pentru, 240 împotrivă și 12 abțineri. În captura 1 vedeți propunerea de modificare, în captura 2 votul general pe această propunere, iar în captura 3 cum au votat europarlamentarii români pe această propunere.

„Propunerea de suprimare a suveranității statelor membre UE a trecut la 17 voturi. Se vede încă odată că fiecare vot contează, de aceea e important ca românii să decidă bine pe cine mai trimit în Parlamentul European”, a spus europarlamentarul Terheș.

Singurele grupuri politice a căror europarlamentari au votat, toți, împotriva acestor prevederi au fost ECR și ID.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente