luni, aprilie 22, 2024
AcasăEconomico-socialSocialExercițiu al pompierilor sătmăreni la Școala ”Bălcescu- Petofi ”

Exercițiu al pompierilor sătmăreni la Școala ”Bălcescu- Petofi ”

Miercuri, 15 februarie 2023, a avut loc un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de incendiu, organizat de Detașamentul de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SOMEȘ” al județului Satu Mare.

Scenariul exercițiului a fost simularea unui incendiu la etajul 1 al clădirii, unde în urma producerii unui scurtcircuit electric într-o sală de clasă, un elev a suferit intoxicație cu monoxid de carbon.

Pe parcursul întregului exercițiu s-a urmărit timpul de răspuns în cazul producerii unei situații de urgență și modul de comportare al elevilor și al cadrelor didactice.

Antrenarea forțelor militare în astfel de exerciții aduce cu sine încă un câștig : atenția elevilor cu privire la un comportament preventiv și reacția acestora în cazul apariției unei situații de urgență!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro dar și de pe noua aplicație DSU.

Sursa: ISU SM

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente