marți, mai 28, 2024
AcasăEconomico-socialSocialEXERCIȚIU. Inundație pe râul Someș în municipiul Satu Mare

EXERCIȚIU. Inundație pe râul Someș în municipiul Satu Mare

Marți, 30 august 2022, pe râul Someș, în zona străzii Cimbrului, a avut loc o simulare a unei inundații. Au fost implicate echipe de profesioniști/salvatori din șapte țări.

Potrivit primarului municipiului Satu Mare, Kerskenyi Gabor, autoritățile locale și județene din Satu Mare sunt pregătite să gestoneze și în realitate o calamitate cum ar fi o inundație.

La exercițiu au participat echipaje din șapte țări, inclusiv de la nivel local. În cadrul exercițiului au avut loc demonstrații de căutare și salvare cu scafandrii, evacuarea populației afectate, sistematizarea și protecția digului, salvare prin tehnica alpină.

Scopul este de a vedea modul în care cooperează structurile autorităților centrale și locale împreună cu ONG-urile, într-o astfel de situație.

”Eu consider că trebuie să fim tot timpul vigilenți și pregătiți pentru a preveni aceste fenomene iar dacă într-adevăr se întâmplă ceva, trebuie să acționăm foarte prompot. Suntem pregătiți pentru o astfel de alamitate, însă calamitățile sunt de foarte multe feluri și niciodată nu putem dormi foarte-foarte liniștiți.”, a precizat edilul șef.


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente