Acasă sus Expoziție comună între Scoala de Arte Satu Mare și cea din ...

Expoziție comună între Scoala de Arte Satu Mare și cea din Teglas, Ungaria

Marti, 29 aprilie, în galeria Consiliului Județean Satu Mare, a avut loc un vernisaj realizat de Școala de Arte Satu Mare în parteneriat cu Școala II. Rakoczy Ferenc din orașul maghiar Teglas.

Despre acest vernisaj și despre lucrarile expuse, au vorbit, managerii celor doua Școli de Arte, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, președintele Asociației Artiștilor Plastici, Gergely Csaba, directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Felician Pop și directorul adjunct al Bibliotecii Județene, Robert Laszlo.

În cadrul întâlnirii elevii școlii maghiare au preferat să vină cu lucrări mai unitare tematic, fie portrete, amintind de istoria străveche a poporului lor sau de peisaje ardelene idealizate, oferta elevilor sătmăreni a pus mai mult accentul pe culoare.

Dacă în lucrările cursanților din Teglas grafica este elementul predominant, cu efecte uneori spectaculoase, colecția sătmăreană abundă în peisaje citadine și rustice, unele semnate de artiști – cum ar fi Leonora Leiher sau Margareta Guga – pe care îi cunoaștem deja din expozițiile Asociației Artiștilor Plastici (amatori). Există, de asemenea, un sector generos alocat fotografiei, atât portrete, cât și instantanee puternic mărite din natură, toate semnate de elevii sătmăreni.

În timpul alocuțiunilor rostite de invitați, au avut loc și câteva momente muzicale susținute de elevii , Briana Tripon, Mihnea Mic și Reich Mate (din partea Școlii de Arte Satu Mare), respectiv Palfalvi Aron, Siger Timea și Boros Robert, din partea Școlii din Teglas.

vernisaj (1) vernisaj (2) vernisaj (3)

- Advertisment -

Cele mai populare

A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu

Unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu a decedat în săptămâna care tocmai a...

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

Comentarii recente