Acasă sus Blaga: La Ambasada SUA s-a discutat despre relațiile bilaterale, situația din regiune,...

Blaga: La Ambasada SUA s-a discutat despre relațiile bilaterale, situația din regiune, anticorupție

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat,  că la întâlnirea de la Ambasada SUA s-a discutat despre relațiile Statelor Unite cu România, despre colaborarea foarte bună în cadrul NATO, dar și despre lupta împotriva corupției din regiune și din România.

Blaga a precizat că, la întâlnirea cu asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa și Eurasia Hoyt Yee, PDL a pus și problema ridicării vizelor pentru cetățenii români.

„Am discutat despre relațiile Statelor Unite cu România, despre colaborarea foarte bună în cadrul NATO, despre Parteneriatul strategic, despre situația din regiune – Ucraina și Republica Moldova. S-a discutat și despre lupta împotriva corupției din regiune și din România, și PDL a ridicat și problema ridicării vizelor pentru cetățenii români”, a declarat liderul PDL.

„A fost o discuție extrem de utilă, informală”, a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a precizat că au fost prezenți trei președinți de partide, respectiv el, Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu.

„Am fost trei președinți de partide, pentru că acordăm o importanță deosebită relațiilor cu Statele Unite și am fost așa cum am primit și invitația, la nivel de președinte”, a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a menționat că celelalte partide au fost reprezentate la nivel de vicepreședinte.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la Bacău, răspunzând unei întrebări, că la Ambasada SUA la București are loc o întâlnire cu reprezentanți ai partidelor, invitația fiind „mai veche”, iar din partea PSD participă Corina Crețu.

Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa și Eurasia Hoyt Yee se află la București, marți, pentru o vizită de rutină în regiune, informa Ambasada SUA.

„Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa și Eurasia Hoyt Yee se află la Bucuresti în data de 29 aprilie 2014 pentru o vizită de rutină în regiune. El se întâlnește cu diverși lideri români pentru a discuta aspecte referitoare la relațiile bilaterale și parteneriatul strategic”, anunța Ambasada.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente