duminică, mai 26, 2024
AcasăEducatie&CulturaExpoziție fotografică internațională, la Castelul Karolyi

Expoziție fotografică internațională, la Castelul Karolyi

DSC_5323Duminică, 12 mai 2013, de la ora 12.30, în Sala de Expoziții a Castelului Károlyi din Carei avut loc vernisajul expoziției fotografice internaționale a artistului Franz Ritzmann. Alături de publicul numeros prezent la eveniment, au participat și directorul Direcţiei pentru Cultură a judeţului Satu Mare, domnul George Vulturescu, directorul muzeului din Negrești-Oaș domnul Remus Vârnav, primarul municipiului Carei, domnul Kovacs Eugen și familia artistului, soția Mirela și fiica Hanni.

Franz Ritzman este fotograf originar din Petrești, județul Satu Mare, membru al comunității șvabilor, stabilit în prezent în Germania. Fotografiile sale surprind atât peisaje, elemente urbane cât și portrete cu un impact emoțional profund.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut domnului director al Direcției de Cultură și Sport Carei, BogdanDSC_5364 Georgescu, după care a urmat un discurs al domnului primar Kovacs Eugen. George Vulturescu a prezentat pe scurt lucrările artistului, făcând diverse asocieri între arta fotografică și poezie subliniind profunzimea mesajului pe care fotografiile artistului îl transmit. A urmat un scurt discurs în limba germană ținut de fiica artistului. La final, vizibil emoționat artistul a adresat câteva cuvinte celor prezenți și a mulțumit organizatorilor, Direcției de Cultură și Sport Carei și domnului director Bogdan Georgescu pentru sprijinul acordat.

Pe tot parcursul vernisajului, atmosfera a fost întreținută de solistele cercului de muzică ușoară de la Centrul Cultural Carei, Altfater Andrea, Bilațiu Raluca și Gabor Tania, care au interpretat melodii cunoscute din repertoriul național și internațional, fiind acompaniate la pian de profesorul Szűcs József, care este și îndrumătorul acestora.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente