Acasă Locale Stiri Satu Mare Facilități acordate absolvenților

Facilități acordate absolvenților

angajat

Absolvenții care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada în care sunt înregistrați la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, pot beneficia de o primă de încadrare, reprezentând o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării.

Dacă un absolvent se angajează cu program normal de lucru, în perioada de acordare a indemnizației de șomaj, poate beneficia de o sumă egală cu indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Condiția este să se mențină raporturile de muncă sau de serviciu pentru o perioadă de cel puțin 12 luni de la data angajării.

Dacă angajarea tuturor beneficiarilor de ajutor de șomaj se face într-o localitate situate la o distanță mai mare de 50 km, față de localitatea de domiciliu, aceștia pot beneficia de o primă de încadrare, egal cu de doua ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data acordării.

De asemenea, dacă angajarea acestora se face într-o localitate și prin urmare a acestui fapt își schimbă domiciliul, pot beneficia de primă de instalare, reprezentând o sumă egală cu de șapte ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data instalării.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente