Acasă Locale Stiri Satu Mare Fără filmare la ședința de CL Carei

Fără filmare la ședința de CL Carei

Primarii au hotărât că ședinta de Consiliu Local din data de 24 februarie 2015, în care se va dezbate bugetul Careiului pe anul 2015, nu este una atât de importantă ca să necesite prezența vreunei televiziuni locale. Potrivit surselor noastre,  cameramanii de la televiziunile judetene au fost întorsi din drumul spre Carei pe motiv că ședinta de astăzi , cu 21 de proiecte de hotărâri, dintre care majoritatea sunt destinate împărtirii Banului Public, nu este una importantă, care să merite a fi văzută   de careienii contribuabili onești, spre deosebire de edilul care are reținere pe salar pentru datoriile la bugetul de stat!

Ostilitățile au început  după ce Buletin de Carei a atras atenția autorităților despre manevrele de sifonare a banului public la primăria Carei pe orice cale și prin orice mijloc, numai banii să iasă din primărie  către persoanele din grupul de interes!

Una dintre acestea, este Megyeri Tamas , persoana desemnată din decembrie să se ocupe de  administrarea paginilor oficiale ale primariei Carei, cel căruia i se încredințează toate materialele de către departamentele din primărie pentru a fi postate.  Informația ne-a fost furnizată de către angajați din primăria Carei !

Potrivit șef birou Resurse Umane, Kiss Istvan, personajul în cauză Nu  este angajat cu Carte de Muncă la primăria Carei și nimeni dintre cei 3 juriști nu știe ca pe numele acestuia să existe vreun Contract de Colaborare în baza căruia acesta să poată desfășura o activitate legală în cadrul instituției Primăria Carei. Situația nu este una spectaculoasă pentru primăria Carei care mai are contracte de colaborare cu persoane pe care le trimite să traseze treceri de pietoni în satul cu străzi de pământ, Ianculești și pentru care este plătit cu 2.500 lei lunar.

Dacă nimeni dintre cei 3 juriști ai Primăriei Carei nu  a semnat Contract de Colaborare cu Megyeri Tamas și nici  Kiss Istvan- șef Resurse umane nu a întocmit contract de muncă pentru el atunci înseamnă cumva că lucrează la negru? Nici la secretariatul Primăriei Carei nu se știe  la ce departament este angajată  persoana care administrează paginile oficiale ale Primăriei Carei!

…”vorbiți cu domnul primar că numai el știe ce este cu acesta“…  ne-a spus secretara primăriei Carei. Adică domnul primar se ocupă cu angajările efective din primăria Carei? Departamentul de Resurse Umane  șomează ?

Pe paginile oficale ale primăriei Carei apar toate evenimentele culturale ale Direcției de Cultură  dar niciodată nu apare vreun anunț’  pentru posturile vacante scoase la concurs sau modalitățile de desfățurare a concursurilor din primăria Carei unde informația este ținută departe de ochii careienilor care sunt invitați doar la ghișee pentru a-și plăti dările.

Din postura  neclară în care își desfășoară activitatea la primăria Carei, personajul dubios a blocat accesul Buletin de Carei la cele două pagini ale Organizației guvernamentale Primăria Carei.

Pentru a da telefoane la redacțiile televiziunilor locale și a anunța că ședința de consiliu de astăzi în care se dezbate bugetul Careiului nu este una importantă primarul a găsit timpul fizic necesar  la fel ca și pentru a consolida alianțe politice de interzicere în oraș a bustului regelui Ferdinand dar pentru a intra în legalitate cu angajările și cu obținerea de autorizații de exploatare legală a apei geotermale și cu aprobarea gestionării de către săteni a Căminului Cultural din Ianculești nu are timp. Își face însă timp pentru  vizite în campanie la biserici și condiționarea construirii unei capele mortuare funcție de orientarea voturilor  și pentru blocarea accesului Buletin de Carei la pagina oficală a primăriei Carei și pentru alungarea televiziunilor de la ședințele de Consiliu Local Carei.

 Daniela Ciută

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente