FCSB se va duela cu o echipă din Armenia

0
791

Formația patronată de Gigi Becali, FCSB, se va duela în turul întâi preliminar al UEFA Europa League cu reprezentanta Armeniei, FC Shirak.FC Shirak a încheiat ultimul sezon al primei ligi din Armenia pe locul patru, la șase puncte în spatele campioanei Ararat și, cel puțin conform calculelor hârtiei, FCSB pornește cu prima șansă.

FC Shirak are un lot cu o valoare cumulată, conform Transfermarkt, de 2.150.000, adică mai puțin de jumătate din cota de piață a lui Florinel Coman.

Campioană națională de patru ori în Armenia, în 1992, 1994, 1999 și 2012, FC Shirak nu este o prezență constantă în preliminariile cupelor europene.

Ultima participare în Europa League a fost consemnată în 2017, când FC Shirak era eliminată încă din runda inaugurală a preliminariilor, după 2-4 scor general cu ND Gorica.

Cea mai importantă realizare a viitoarei adversare a celor de la FCSB în cupele europene a fost obținerea calificării în turul doi preliminar al Champions League, în 2013, unde a pierdut cu Partizan Belgrad.

FC Shirak este antrenată de Tigran Davtyan, un tehnician de 42 de ani aflat la prima experiență la acest nivel.