joi, septembrie 28, 2023
AcasăEditorialPatriotism.Demnitate -Un altfel de politica.

Patriotism.Demnitate -Un altfel de politica.

Am ales sa aducem in atentia dumneavoastra o personalitate fara cusur , un om cu un caracter desavarsit ,un ideal in materie de conducator . Se tot apropie alegerile ,este forfota mare si a fost dintotdeauna in domeniul politic ,un drum pe care intra multi ,se pierd  mai bine de jumatate si ajung la destinatie cei care compromit valorile  morale . Azi,ne plangem ca nu mai avem oameni,dar cum am putea sa inspiram minoratile,oamenii care au “ramas fara voce “,cei lipsiti de speranta ,cei care sunt pe drumul unei obisnuinte eronate ,cand noi facem parte dintr-o majoritate fara identitate ?

Mihai Viteazu Marele Voievod,roman,care şi-a iubit neamul, şi mai mult decât neamul, dreapta credinţă a Bisericii de Răsărit.Acesta  însă, a excelat mai mult decât toţi prin această dorinţă divină de a unifica pe toţi românii, toți locuitorii acestei vechi Dacii, dezbinaţi de popoarele păgâne de-a lungul timpului, într-o singură naţiune – naţiunea română. Dacă nu era Mihai Viteazul, să spunem că astăzi am fi avut Moldova şi Ţara Românească, dar Ardealul sigur nu mai era al nostruDe aceea ungurii nu îl suferă deloc şi au dus constant o campanie de denigrare a voievodului, astfel încât istoria să îl scoată din paginile ei.

Iubire,demnitate ,patriotism ,vitejie, jertfă de neam şi ţară ,o figură demnă şi neslugarnică ,atribute care ti se imprima in suflet .Ah ,dar cat mi-ar fii placut sa il cunosc in persoana..

Mihai Viteazul a legat ţările acestea de peste Carpaţi într-un singur neam, aşa cum au fost de la început lăsate de Dumnezeu. Singur Mihai Viteazul care a cutezat să facă această unitate între cei de un neam, între cei de o limbă, între cei de o credinţă ortodoxă. Oameni care au pus mai presus neamul şi naţia decât propriile lor interese şi de aceea Dumnezeu i-a ales pe ei să împlinească acest plan divin, al unităţii noastre româneşti.

Mihai Viteazul a fost investit cu puterea harului lui Dumnezeu, prin vitejie şi dibăcie neîntrecute, încât şi Apusul şi Răsăritul se temeau de vitejia lui. Mihai Viteazul a fost cel prin care harul Domnului a lucrat mântuirea popoarelor creștine de păgânii turci care au fost opriţi la Dunăre de domnitorul român, în dorinţa lor avară de cucerire a Europei. 

Acest ideal trebuie întreţinut şi această datorie o au barbatii , mamele crestine şi şcoala în general. Avem datoria să ne cunoaştem istoria, să ne putem cinsti martirii neamului si sa “repetam”/scriem o istorie demna ,pentru urmasii tarii noastre si nu numai. Cine cunoaşte cât de cât viaţa şi vitejiile acestui domnitor nu poate decât să facă o plecăciune adâncă în faţa jertfei lui Mihai Viteazul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente