Acasă Locale Stiri Satu Mare Fermierii din Negrești-Oaș, informați despre noile scheme de plată de la APIA

Fermierii din Negrești-Oaș, informați despre noile scheme de plată de la APIA

Aproximativ 70 de fermieri din Negrești-Oaș și din localitățile învecinate au participat, luni, la instruirea anuală cu privire la preluarea cererilor unice de plată pe suprafață în campania 2015 organizată de reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare la sediul Primăriei Negrești-Oaș. La întâlnire au fost prezenți primarul Aurelia Fedorca, directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leș, dar și reprezentanții APIA Livada.

Fermierii prezenți au fost informați despre modificările legislative cu privire la subvenții și despre documentațiile necesare pentru întocmirea dosarelor de subvenții, modalitățile de întocmire a cererilor de plată și cadrul legal de întocmire a acestora. De asemenea, reprezentanții APIA au prezentat ultimele noutăți pentru micii fermieri și noile scheme de ajutor.

Fermierii pot opta în acest an pentru cinci noi scheme de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, pe lângă plata unică pe suprafață și plata în sectorul zootehnic.
Aceștia vor trebui să depună o cerere unică de plată pentru toate schemele.

Potrivit directorului APIA Satu Mare, Gabriel Leș, cererea unică cuplează cele două cereri depuse în anii precedenți pentru fiecare sector în parte.

Astfel, pe lângă subvențiile pentru sectorul vegetal și sectorul animal, fermierii pot opta pentru următoarele scheme de plată:
– “Plata redistributivă” este destinată fermierilor care au sub 5 ha de teren. Aceștia primesc 5 euro/ha, iar în cazul în care se asociază cu alți fermieri, în vederea creșterii numărului de hectare lucrate, plata va fi de 45 de euro/ha.

– “Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu” se acordă pentru diversificarea culturilor, menținerea pajiștilor permanente și prezența unei zone ecologice pentru cel puțin 5% din suprafața de teren arat.

– “Plata pentru tinerii fermieri” se adresează persoanelor sub 40 de ani care se încadrează pentru prima dată într-o exploatație agricolă

– “Plățile cuplate” sunt acordate pentru 24 de culturi speciale.

– O altă schemă de plată prevede achitarea unei sume de bani cuprinsă între 500 și 1.250 de euro pe an, în funcție de suprafață, pentru fermierii care lucrează între 1 și 4 hectare și au circa trei bovine.

Profitând de prezența fermierilor, primarul Aurelia Fedorca a ținut ca aceștia să fie informați și despre modalitatea de închiriere sau concesionare a pășunilor din proprietatea privată a orașului Negrești-Oaș, tipurile de subvenții pe care le pot solicita și cadrul legal în vigoare pentru pășunat.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente