29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareFestivalul Folcloric Codrenesc „Oțeloaia” - ediția LX

Festivalul Folcloric Codrenesc „Oțeloaia” – ediția LX

oteloaia

Duminică, 21 august va avea loc cea de-a LX-a ediție a Festivalului Folcloric Codrenesc, ”Oțeloaia” eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade.
Tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații. Festivalul Codrenesc de la Oțeloaia este un splendid prilej unde sunt prezentate cântecul și dansul popular, datinile și obiceiurile străvechi. Oțeloaia a devenit în timp spațiul consacrat unde anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în toată splendoarea și unicitatea sa.
Anul acesta ca un element special al acestui festival, va fi lansarea Ansamblului Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”. Ansamblu care este coordonat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.
Spectacolul susținut de interpreți, ansambluri folclorice și grupuri de dansatori va avea loc pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oțeloaia, după cum urmează:
12.00 Deschiderea oficială
12.15 Grupul folcloric “Homoroade”
12.30 Ansamblul folcloric al Județului Satu Mare ,,Doruri Sătmărene’’ 13.00 Petrică Mureșan 13.20 Ansamblul Folcloric ,,Ceatăra’’ din Carei și Ana Holdiș Pop
13.40 Sava Negrean Brudașcu
14.10 Ansamblul folcloric ,,Cununița’’ și ,,Cununița Năzdrăvană’’ Leontina Dorca și Maria Carmen Sas 14.50 Maria Petca Poptean și Măgura Târșolț
15:10 Nicolae Sabău
15:30 Ansamblul “Codrulețul” din Tășnad
15.50 Malvina Madar Iederan și Dănțăușii Codrului din Soconzel
16.10 Nicolae Muresan si Nicolae Muresan JR
16.30 Mugurașii Codrului din Giorocuța
16:50 Ansamblul „Valurile Dunării” Brăila

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente