marți, aprilie 23, 2024
AcasăDivertismentFestivalul Patrimoniului Culinar Carpatic Regional, la Muzeul Țării Oașului

Festivalul Patrimoniului Culinar Carpatic Regional, la Muzeul Țării Oașului

Muzeul Țării Oașului din Negrești găzduiește în acest weekend Festivalul Patrimoniului Culinar Carpatic Regional – România. În cursul zilei de azi, 7 septembrie, alături de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca la eveniment a participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef dar și edili ai localităților din zona Oașului și nu numai. Cu acest prilej vizitatorii au posibilitatea să deguste bunătăți precum: pâine de porumb, gemuri, miere și dulcețuri, diferite prăjituri, cozonaci, fructe, beleș cu varză, cartofi, brânză și gem de prune, ștrudli, fancuri cu gem, diferite plăcinte umplute, “boace”, brânzoici, “gomboț” cu prune, gulaș, cârnați și șuncă afumată, pălincă și alte băuturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, precum și apă minerală, etc. La eveniment au participat și meșteșugari din Satu Mare și Maramureș.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului “Rețeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, în parteneriat cu Asociația de Turism din Ivano-Frankivsk, negrest muzeuConsiliul local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociația EcoLogic – județul Maramureș, Camera de Comerț și Industrie din Slovacia și Asociația Szamos-bazár din Ungaria. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI CBC 2007-2013. Festivalul culinar de la Negrești-Oaș este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare în colaborare cu Asociația “Ecologic” din Baia Mare, Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Asociația Culturală “Mara-Oaș” și Muzeul Țării Oașului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente