Acasă Locale Stiri Satu Mare Festivitatea e deschidere a Olipiadei Naționale de Matematică

Festivitatea e deschidere a Olipiadei Naționale de Matematică

Sute de elevi, profesori dar și părinți ai acestora au participat  la deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Matematică de la Satu Mare. Evenimentul s-a desfășurat la ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Oaspeții au fost primiți la intrarea în Casa de Cultură a Sindicatelor cu pâine și sare, de către tineri îmbrăcați în porturi populare, caracteristice județului nostru.

Deschiderea oficială a început cu intonarea imnurilor României și Uniunii Europene, după care inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla a deschis șirul de luărilor de cuvânt.

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a dat citire mesajului ministrului Educației Naționale, Valentin Popa.

„Vă doresc inspirație și seninătate, iar podiumul să vă primească generos și cald, pentru că toți cei care vă aflați la etapa națională a olimpiadei îl meritați. Părinților voștri și profesorilor le doresc împliniri spirituale și puterea de a vă fi modele în devenirea voastră. Și pentru că timpul acesta este unul fast, încărcat de sacralitate, vă urez sărbători cu lumină în suflet și strălucire olimpică pentru a reprezenta cu onoare școala românească în context european”, este mesajul ministrului.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a urat tuturor celor prezenți mult succes la faza națională a olimpiadei de matematică și o ședere cât mai plăcută în județul nostru.

Evenimentul festiv a fost marcat și câteva momente artistice.

Lotul județului Satu Mare este alcătuit din următorii elevi:

Boitor-Socolan Teofil – clasa a V-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

David Alex – clasa a VI-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

Cornoc Roland – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare, profesor coordonator Rebic Camelia;

Tomșe Cosmin – clasa a IX-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Miclăuș Gheorghe;

Roman Ioana – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

Chereji Iulia – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

Roatiș Iris – clasa a XII-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Blaga Alexandru.

Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VI se va desfășura la Negrești-Oaș, iar Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele VII-XII în Municipiul Satu Mare.

Concursul va avea loc în data de 4 aprilie și se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru clasele VII-XII, respectiv la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI.

În după-amiaza zilei de 4 aprilie se va realiza prezentarea subiectelor de către profesorii care le-au întocmit, la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare, pentru clasele VII-XII și la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI.

Proba de baraj va avea loc în data de 6 aprilie la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare. Joi, 5 aprilie, pentru elevi și profesorii însoțitori se organizează o excursie în județul Satu Mare.

Festivitatea de premiere este programată pentru vineri, 6 aprilie, ora 9.00, la hotel Valea Măriei, pentru clasele V-VI și în aceeași zi, la ora 13.30, la Casa de Cultură din municipiul Satu Mare, pentru clasele VII-XII.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente