Acasă Divertisment Filmul Tata mută munții, vineri, la Teatrul de Nord Satu Mare

Filmul Tata mută munții, vineri, la Teatrul de Nord Satu Mare

Filmul Tata mută munții, scris şi regizat de Daniel Sandu, a fost lansat oficial în cinematografele românești în luna iulie, după ce a avut premiera mondială la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului de Film de la Shanghai. Atunci, prestigioasa publicație „The Hollywood Reporter” a publicat cronici doar despre două filme din selecție, unul dintre ele fiind „Tata mută munții” despre care s-a scris că este „un film de aventură care-și păstrează inima în tradiția modernă a dramelor românești însă are potențialul să atragă un public mai larg”.

Tata mută munții poate văzut de sătmăreni într-o proiecție specială, în Sala Mare a Teatrului de Nord, vineri 6 august, începând cu ora 19.00.

Regizorul Daniel Sandu și actorul Radu Botar vor fi prezenți la proiecție și la final vor răspunde întrebărilor publicului.

Biletele se pot achiziționa online, iar Agenția teatrului va fi deschisă cu o oră înainte de proiecție. Link bilete: TATA MUTĂ MUNŢII | Biletmaster Web Store

Filmul este inspirat de o întâmplare reală şi este o poveste despre vinovăţie şi dragoste, despre echitate şi compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-şi salva fiul.

Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

Pe lângă Adrian Titieni, regizorul „conduce o distribuție excelentă” din care fac parte: Valeriu Andriuță (După Dealuri), Judith State (Sieranevada), Tudor Smoleanu (Bacalaureat), Elena Purea și Radu Botar (Cardinalul), “ale căror puncte de vedere se schimbă de-a lungul filmului, fiecare având propriul său moment de adevăr”

SURSA: Teatrul de Nord Satu Mare

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente