Acasă Locale Stiri Satu Mare Firmele de construcții din Satu Mare cer corectarea prețurilor la lucrările de...

Firmele de construcții din Satu Mare cer corectarea prețurilor la lucrările de infrastructură – Petiție către Guvern

Miercuri, 10 iulie, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PIMM) din Satu Mare a organizat o dezbatere privind impactul Ordonanței de Urgență a Guvernului 114 asupra societăților din domeniul construcțiilor.

Concret, firmele de construcții din Satu Mare cer corectarea prețurilor la lucrările de infrastructură și au inițiat chiar și o petiție în acest sens.

La întâlnirea cu presa au participat mai mulți oameni de afaceri în județul Satu Mare, nemulțumiți de noua ordonanță.

După majorarea salariilor de la 1.900 la 3.000 de lei prețul manoperei a crescut cu 57%, spun reprezentanții firmelor din Satu Mare. Printre cele mai mari creșteri se găsesc la bitum (45%), balast (30%) și pietriș (27).

Astfel, sunt afectate Primăriile care au lucrări publice, iar firmele se află în imposibilitatea de a-și realiza lucrările pe care le-au câștigat la licitație. De asemenea, majorarea salariilor în sectorul bugetar a determinat reorientarea inginerilor spre posturi din administrația publică.

La dezbaterea ce a avut loc la inițiativa societăților de construcții drumuri din Satu Mare SC Alfarom SRL și SC Samcif SRL, membre fondatoare ale PIMM, au participat reprezentanții celor mai mari firme de construcții din județ printre care si Beny Trans International.

Președintele PIMM Satu Mare, Crina Dunca, a declarat că această petiție este de fapt un strigăt de durere al firmelor și un apel ferm și serios pentru modificarea Ordonanței 114/2018 pentru sectorul construcțiilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente