29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăEducatie&CulturaFOTO. “Fluturașii” Grădiniței Mondiala au vizitat polițiștii rutieri sătmăreni

FOTO. “Fluturașii” Grădiniței Mondiala au vizitat polițiștii rutieri sătmăreni

Joi, 12 mai a.c., polițiștii rutieri sătmăreni au primit vizita copiilor din grupa mare „Fluturași” ai Grădiniței Mondiala, însoțiți de doamnele educatoare Cristina Bumb și Mariana Hotya.

Pornind de la premisa conform căreia componenta prevenirii, respectiv a informării joacă un rol important în formarea unor conduite responsabile încă de la cele mai fragede vârste, polițiștii le-au prezentat copiilor reguli de circulație care trebuie respectate pentru siguranța în trafic.

Cei mici au fost foarte receptivi la informațiile primite, au fost prompți și dezinvolți în a purta discuții pe teme rutiere cu polițiștii, însă cea mai mare bucurie a fost prezentarea autospecialelor Poliției Rutiere și a dotărilor acestora.

Familiarizarea cu noțiunile de educație rutieră, încă de la o vârstă fragedă intensifică activitatea de sprijinire a copilului preșcolar în dobândirea de cunoștințe, formarea unor capacități și deprinderi care să-i permită adaptarea cu ușurință la condițiile de mic pieton.

Responsabilitatea oricărui cetățean este de a respecta regulile de circulație și, în același timp, de a participa, în mod conștient, la stimularea interesului celorlalți membri ai societăți pentru cunoașterea și respectarea acestor reguli – deziderat propus de către Grădiniță, Familie și Poliție – echipa de specialiști – model de urmat pentru copil în această etapă a dezvoltării.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente