Acasă Locale Stiri Satu Mare Focare de pestă porcină în județ

Focare de pestă porcină în județ

Conform comunicatului Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat trei sancțiuni contravenționale (avertismente) unor crescători particulari de animale din localitățile Pomi, Corod și Băbășești pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Pe de altă parte, rămân în contunuare active focarele de Pestă Porcină Africană din gospodăriile din localitățile Bercu Nou (unul), Porumbești (șase) și Mesteacăn (două).

Din cei 151 de mistreți găsiți morți – un număr de 116 capete au fost confirmați ca pozitivi, iar din cei 1343 mistreți împușcați, un număr de 33 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi în fondurile de vânătoare de pe raza județului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Deschide-ți sufletul!

Cea mai bună metodă de a imprima în sufletul copilului sensul cuvintelor rugăciunii este de a te ruga împreună cu el, punând...

Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID-19?

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva Covid în primul...

Noua ordine militara?!

Autoritățile din Quebec City, Canada, au anunțat că vor izola cetățenii „necooperanți” într-o facilitate pentru coronavirus, a cărei...

Comentarii recente