vineri, aprilie 12, 2024
AcasăsusFostul primar Cătălin Cherecheș a fost extrădat din Germania și a fost...

Fostul primar Cătălin Cherecheș a fost extrădat din Germania și a fost adus în România

Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș – condamnat, în noiembrie, la 5 ani de închisoare și fugit în Germania cu câteva ore înaintea pronunțării sentinței – a fost extrădat, el fiind adus în România marți seară, pentru executarea pedepsei cu închisoarea. De la frontieră, a fost dus direct în Penitenciarul Arad, unde este pus în carantină într-o cameră cu alţi deţinuţi aflaţi tot în carantină.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Andrei Băeţan, a declarat, pentru Agerpres, că imediat ce a ajuns, fostul primar a fost percheziţionat şi supus unui control medical. „Aceste proceduri au avut loc înainte de introducerea persoanei în carantină”, a precizat sursa citată. Reprezentantul penitenciarului a adăugat că Cherecheş va sta într-o cameră cu alţi deţinuţi aflaţi în carantină, însă nu a putut preciza pentru cât timp şi nici dacă fostul primar din Baia Mare va fi dus miercuri la Bucureşti.

„Fugarul Cătălin Cherecheş va ajunge foarte curând în România, pentru a executa pedeapsa de 5 ani de zile pentru infracţiuni de corupţie, mai exact infracţiunea de luare de mită. Îşi va executa pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis. Pentru a pune în aplicare mandatul european de aducere, ministerul, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a oferit autorităţilor din Germania un set de garanţii cu privire la condiţiile din penitenciare. Va fi încarcerat, conform angajamentelor şi conform procedurilor, la Penitenciarul Rahova, pentru o perioadă de carantină şi observare de 21 de zile. La Rahova, fugarul Cătălin Cherecheş va fi cazat cu maximum alte două persoane, într-o cameră de aproximativ 19 mp, care include şi mobilierul şi patul, fără spaţiul destinat grupului sanitar. Vorbim despre un penitenciar unde foarte recent au fost inaugurate încă 243 de locuri noi de cazare. Fugarului Cherecheş i se va asigura pat individual, aşa cum se întâmplă cu fiecare deţinut, iar camera are mobilier, instalaţii de încălzire, utilităţi sanitare, cu acces la apă potabilă şi apă caldă. După perioada de carantină, va fi transferat într-un alt penitenciar, în care îşi va executa pedeapsa. La acest moment, penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informație publică. Îi vom asigura lui Cătălin Cherecheş toate drepturile prevăzute de lege”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente