sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăReligieFoto. Biserica ortodoxă din Ambud a fost târnosită de Preasfințitul Părinte Timotei...

Foto. Biserica ortodoxă din Ambud a fost târnosită de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul

Sâmbătă, 27 august 2022, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Ortodoxe Ambud unde a târnosit noua biserică și a oficiat Sfânta Liturghie.

Preasfințitul Părinte a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, enoriașii parohiei și oameni politici fiind prezenți la acest eveniment deosebit din Parohia Ambud. Ii amintim aici pe: Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Pr. Ciprian Contra, parohul credincioșilor, Arhim. Gherontie Nergheș, starețul Mănăstirii Măriuș, Pr. Emil Satmari, de la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Satu Mare, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, alături de alți preoți invitați din protopopiat.

Între credincioşii prezenți la acest eveniment din viața parohiei a fost prezent domnul Beșeni Cristian, consilier județean, subprefectul Romeo Pop și alte oficialități locale.


În această zi de sărbătoare, pr.Ioan Iederan, fost paroh între 1985-2010, a fost distins cu Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul”, ca prinos de cinstire și prețuire pentru toată activitatea pastoral-misionară, edilitar-gospodărească și social-filantropică din cadrul parohiei.

Părintele paroh Ciprian Contra a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce. Domnul primar Zenoviu Bontea și domnul Roman Nistor, au primit Diploma Omagială a Anului 2022.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a primit în dar, din partea parohiei și a credincioșilor o icoană pictată pe sticlă cu chipul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și un coș cu flori.

Sursa: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente